STCW Yenileme Kursları ve bilgiler

arifkaraca

Küpeşteci
Denizci
arkadaslar herkese ıyı bayramlar.temel 5 sertıfıka sınavında kaldıgınız takdirde kurs suresi ve ucretı hakkında bılgısı olan varmı.ayrıca atıyorum 1 tanesını gecemedınız sadece onun kursuna mı gıdıyoruz ? ve bu lıman sevk olayını ıstedıgınız kursa ayarlıyabılıyormusunuz.

Her dersin kursu ortalama 3-4 gün olup, ücreti ders başına yaklaşık 50 TL'dir.
Sadece kaldığınız dersin kursuna gidersiniz.Gideceğiniz kursu liman seçer.

Stcwleri yenilemek icin surelerinin 6aydan az kalmasi sart mi?bi bilginiz varmi gemide 7-8az calsyrz sirket kabul etmiyor 6ay kaldiginda n

stcw yenileme

stcw yenileme işlemleri hakkında nette bilgi bulamadım,ben işimi hallettim,yaklaşık aşağıdaki gibi oluyor;

1.ilk önce stcw sınavı yapma yetkisi olan bir kurs bulmak gerek.
2.kursta kaç sınava girecekseniz o kadar foto lazım,5 temel için 1 tane yeterli.
3.kursta sınav hemen kişiye özel yapılabiliyor,ama online değil,yazıcıdan çıktı alıp,önünüze koyuyorlar.
4.geçersen kursa ödeme yapıp başarı belgeni alıyorsun(7 stcw için 200 tl civarı).geçemezsen kaldığın derslerden kursa gitmek zorundasın.
5.başarı belgen ile birlikte liman başkanlığına gidip orada c kodu ile borçlanıp bankadan ya da bankanın internet şubesinden (garanti bankası için-ödemeler-denizcilik ödemeleri sekmesinden giriliyor) ödeme yapıp dekontu veriyorsunuz.(7 sertifika için yaklaşık 100 tl)
6.cüzdan ankaraya gidip,1 hafta ila 2 hafta arasında ev adresinize ptt kargo ile ulaşıyor.

kolay gelsin.

Geri