Su Ürünleri Mühendisliği'nden Uzakyol Kaptan'lığa

• Konuyu açan Konuyu açan Hoak
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

Hoak

Küpeşteci
Denizci
Merabalar..Başlıkta yazdığım gibi su ürünleri mühendisliğinden uzakyol kaptanlığına kadar gitmek istiyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim yolu yordamı nedir?Üniversinin kaptanlık konusunda beni desteklemesi gerekirmi(böyle bir şey varmı yoksa bu sınavdan çıkıp diğer sınava gibi mi?)?Dil konusunda bir sıkıntım yok ..İngilizcem iyi seviyede ,dil konusunda öğrenmeyide seviyorum..ehhe

siz başka bir konuda uzmanlık ögrenimi gördünüz.... kaptan olabilmek için İMOnun belirlediği dersler ve bu derslerinde istenilen saatler kadar okutulmalıdır.... ve size ( su ürünlerine) bu dersler verilirse sizin uzmanlık alanınız değişecektir... bu konuda hayalperest olmadan işleme değerlendirme kuluckahanelerde veya yurt dışında norveç kanada gibi ülkelerde kendi mesleginizde kariyer yapabilirsiniz..

ben burdaki acıklamaları okudum fakat fazla bi bilgim yok daha yeni baslıyacağım icin ege üniversitesi su ürünleri fakültesini kazandım ama kaptan olmak istiyorum bu bölümünde kaptan olabilmek icin bi yol olduğunu söylediler ve bende biraz araştırma sonucu interneeten birkaç sey buldum ama uzun yol kaptanı olabilmek icin su ürünleri okuyan birinin nasıl bir yol izleyeceğini bilen tecrübeli bir arkadaşımız varsa ve bize bilgi verebilirse cok sevinirim burda söylemek istediğim ve bu konuyu acan arkadaşında yazmak istediği sanırım meslek olarak değil bi araç olarak bölümü kullanıp kaptan olmak istemek ...

ben burdaki acıklamaları okudum fakat fazla bi bilgim yok daha yeni baslıyacağım icin ege üniversitesi su ürünleri fakültesini kazandım ama kaptan olmak istiyorum bu bölümünde kaptan olabilmek icin bi yol olduğunu söylediler ve bende biraz araştırma sonucu interneeten birkaç sey buldum ama uzun yol kaptanı olabilmek icin su ürünleri okuyan birinin nasıl bir yol izleyeceğini bilen tecrübeli bir arkadaşımız varsa ve bize bilgi verebilirse cok sevinirim burda söylemek istediğim ve bu konuyu acan arkadaşında yazmak istediği sanırım meslek olarak değil bi araç olarak bölümü kullanıp kaptan olmak istemek ...

doğru haklısın su ürünleri amaç değil araç....

yine de bu konuda bilgisi olan biri varsa eğer busene baslıycağm bu bölümden kaptan olmaya uzanan yolda yardımcı olurlarsa sevinirim örneğin cift anadal yapma sansımız varmı okurken ya da okuduktan sonra nasıl bir yol izleriz yardımcı olursanız sevinirim

Su ürünleri fakültesi mezunları gasm da sınırlı vardiya zabitliği sınavına girebiliyor bildiğim kadarıyla.Sınırlı vardiya zabiti olarak 2 yıl çalışıp sınırlı kaptan 2 yıl daha çalışıp eğitimleri tamamlayıp vardiya zabitliğine geçilebiliyor.Ancak uzakyol kaptanlığına geçmek için çok uzun yıllar denizde çalışıp gerekli eğitimleri alman gerekiyor.Çok zor iş yani.Dokuz eylül güvertede GOC kurslarına katılıp telsiz zabiti olma imkanı var.3 yıl telsiz zabiti olarak çalışırsan gerekli eğitimleri alıp vardiya zabitliği sınavına girebilirsin.Eğer ingilizcen iyiyse 2 yıl vardiya zabiti olarak çalışıp kpds den 70 ve üzeri not alırsan uzakyol vardiya zabiti olabilirsin ki uzakyol kaptanlığına giden kapı açılır.Bu arada su ürünlerinden lisans diploması alabilirsen uzakyol kaptanlığının ardından kılavuz kaptan bile olabilirsin ki en üst noktadır!Ama 10-15 yıl denizde çalışman ve eğitimleri tamamlaman gerekicek.Denizde 15 yılın nedemek olduğunu anlatamam.Çok zor iş bunlar,gerçekçi olmak lazım!Yinede seni hayal kırıklığına uğratmayalım araştır hayatta başarılar...

Geri