Süresi Dolan 5 Temel Sertifika Işlemleri Nelerdir

polaris71

Küpeşteci
Denizci
Öncelikle merhaba
md-1 ) 1 ci zabit yeterliliğine sahibim,Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle son dönemlerde gemide çalışma imkanım olmadı.Bu süre zarfında 5 temel sertifikalarımın süresi 1 ay önce doldu.

md-2) Bu durumda Gemi üzerinden bu 5 temel sertifikalarını alma imkanım var mı? Yani gemide sınavla alabilirmiyim?

md-3) Yoksa süresi dolduğu için Limanda tekrar sınava mı girmem gerekir?

md-4) sınavda başarısız olunca tekrar sınav hakkım var mı? yoksa kus almam mı gerekecek?

cevabınız için çok teşekkür ederim.şimdiden..

Süresi dolduktan sonra gemide yenileme hakkınız bulunmuyor.
Sicil limanınıza başvuru yaparak 5 Temel STCW Sertifika Yenileme Sınavına girerek tüm süresi biten sertifikalarınızı yenileyebilirsiniz.

Sınavlarda bütünleme hakkı 3 adettir.

Süresi dolduktan sonra gemide yenileme hakkınız bulunmuyor.
Sicil limanınıza başvuru yaparak 5 Temel STCW Sertifika Yenileme Sınavına girerek tüm süresi biten sertifikalarınızı yenileyebilirsiniz.

Sınavlarda bütünleme hakkı 3 adettir.

sakin türk tesekkürler bilgi için bi sorum olucaktı.. online olarak ben stcw(5 temel) basvurusu yaptım ama 100 yıl tamamlama ve 100 kez girme hakkı verıyor. anladıgım kadarıyla ilk kez alıcakmıs gıbı basvurmusum. yenileme için nasıl basvurulacagını bılıyormusunuz

online sınav devam ediyor mu? 5 temel stcw sınavına giricem nasipse ayrıca 2015 te roro sertifikam vardı şimdi onun da sınavına girme hakkı var mı kursa gitmeden? Sınav başvurusu içim illa GEBS üzerinden mi başvuru yapıcaz yoksa yine eski sistemde olduğu gibi sınav başvuru sitesinden randevu alıp C kodu alıp mı sınav başvurusu yapacağız.

Bende gemi güvenlik zabiti sertifikası var ama bir şirketi aradığımda " o yetmez güvenlik farkındalıkları da onaylatman lazım, cüzdanı Ankara' ya gönder onaylasınlar" dedi ama o dediği onayı yaptırmak için GEBS üzerinden mi başvuru yapacağız? Sistem sanki çok karışık oldu böyle.
Ben şimdi 5 temel+roro sınavını halledeyim bir de bunlarla uğraşacağım..
Ayrıca 5 temeli kazandıktan sonra onaylatmak için yine C kodu almak gerekiyor değil mi? 1 stcw onaylatmak 33,40tl. 5 Temel stcw onaylatmak için 167tl mi vereceğiz yoksa sadece 1 stcw ücreti mi yatıracağız.

Geri