Tahıl Yükü Haplama İşlemi (Grain Loading Strapping)

Cemreozp

Küpeşteci
Denizci
Grain yükünde strapping nasıl yapılır?
bu konuda ödev aldım fakat herhangi birşey bulamadım. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bkz: Tam Doldurulmayan Ambarlarda Dökme Yükleri Haplama Yöntemi

Strapping (Haplama) Yöntemi , Dökme yük alana ambarlarda eğer yük %100'e yakın olarak yüklenmemişse, boş alanlar kalmışsa, yükün seyir esnasında kayarak geminin dengesini bozmaması için üstüne yapılan çatıdır.

Anladım. çok teşekkür ederim, nasıl yapıldığını öğrendim zaten tarpolin gerilmesini falan ama bunun bir standart ölçüleri varmış onu bulamadım..

IMO - Grain Code
PHP:
Madde 17 : Strapping or Lashing (Çevirisi benden)

Tam doldurulmayan kompartımanlarda oluşan Heeling Moment'i ortadan kaldırmak için, Strapping (Haplama) veya Lashing (Bağlayarak Güvene alma) kullanılır.Başarılı bir Güvene alma aşağıda belirtilmiştir.

1- Yükleme parça parça yapılacak ve aralarında ayırıcı bez kullanılarak trim ve dengelendirilmesi yapılacaktır.

2- Ayırıcı Bez ve Muşamba (tarpolin) ile en az 1.8 Metre örtme sağlanacaktır.

3- 25 mm x 150 mm den 300 mm'ye kadar 2 kat kereste en altına sabitlenmiş olarak dikey uzanarak döşenmelidir.Alternatif olarak 50 mmlik bir kat dikey uzatılmış kereste 150 mmlikden az olmayacak taşıyıcının üzerine eklenebilir.

Alt taşıyıcılar tüm enlemesine alanı kaplamalıdır ve 2.4 metreden fazla olmayacak boşluklarla yerleştirilmelidir.

Diğer Materyallerle oluşturulacak ayarlamalar, İdare tarafından öngörülebilecek Eşdeğer olmak şartıyla kabul edilebilir.

4 -Çelik tel halat (19 mm yada eşdeğer), çift çelik haplama (50 mm x 1.3 mm ve 49 kN'ye kadar kuvvete dayanıklı), yada eşdeğer dayanma kuvvetindeki kilit , her biri 32 mm'deki çeki demiri de lashing işleminde kullanılabilir.

Muşamba ve Çelik teller ile germe işleminde kullanılan dayanıklılık ölçüleri böyle verilmiş.
Diğer Maddeler Lashing ve Çelik tel haplama ile ilgili, zannedersem aradığın ölçü bu olabilir.

Geri