Tanker (İşletim) için Staj Zorunluluğu?

sailor2019ist

Küpeşteci
Denizci
kimyasal ve petron tankeri isletim sertifikalarini liman baskanlikalari tarafindan liman cuzdanina isleniliyormu yoksa 3 ay staj mecburuyetimi araniyor tesekkurler...

İleri Tankerler için öncelikle ilgili kurstan eğitim görmek, ardından düzenlenen belge ile ilgili tanker tipinde en az 3 ay deniz hizmeti yapmak veya personel donatımına ilaveten en az 3 yükleme ve boşaltma operasyonunda bulundugunu içeren en az 1 ay süreli onaylı eğitim defteri ile ispatı gerekmektedir.

Yenileme Hususu:
5 yıl içerisinde yapılan 3 aylık hizmet ile sertifika yenilenebilir.

Merhabalar, kimyasal tankerde staja çıkacağım petrol tanker ve kimyasal madde tanker tanıtım eğitimimi tamamlıyorum. Merak ettiğim konu ise; bu sertifikaları cüzdana işletebilir miyim yoksa gemide 3 ay stajımı tamamladıktan sonra mı cüzdana işletebileceğim ?

Selametler.

tanıtımlar cüzdana işleniyor fakat zabitlikte gereken işletim sertifikaları, eğer 5 yıl içerisinde tankerde en az 3 ay süreyle çalışmadıysanız işletimi cüzdana işlemiyorlar.
tanıtım cüzdana işlenmiş ve elinizde işletim serfitikasıyla tankerlerde çalışabilir ardından işletim sertifikasını da cüzdana işletebilirsiniz.

yeterliliğe bakılmaz yagıc zabıt vs. ileri sertifikaları işletmek için sart ; 3 ay hizmet veya 1 ay içinde 3 yukleme tahlıye operasyonu .

Petrol ve Kimyasal tanker işletimlerin sürelerinin bitmeyip(31.12.2016) sadece petrol ve kimyasal tanker tanıtımlarının süresi bitince yapmamız gereken işlemler nelerdir

Merhaba benimde 85 gün hizmetim var oil/chemical tanker de şimdi ben ileri tanker işletme kursuda aldım bu sertifikaları işletmek için bana tam olarak ne lazım, okula verdiğim staj defterimi yoksa gemiden jurnal fotokopisi mi?

Bende kimyasal tankerde 3 yükleme ve boşaltma operasyonuna katılarak staj yaptım.1 ay diye çıkmıştım 2 ayı buldu.Gemiden hizmet belgesi,personel listesi ve yüklemelerin-boşaltmaların liman ve tarih çizelgesini süvari beyden almıştım.Evraklarımı tamamlayıp limana teslim ettim.Limandan ülkeye giriş çıkışları istediler.Birkaç gün sonra limandan arandım,yükleme-boşaltmaların tarihlerinin jurnal fotokopilerini de istediler.Staj yapacak arkadaşlar inmeden önce bu evrakları hazırlasınlar

Merhabalar gaz tankerinde stajımı tamamladım gemi tipi amonyak taşımayada müsaitti fitness sertifikasına göre bunu limana belgeledim ama ileri kimyasal için bunun yeterli olmadığını söylediler bu konu hakkında düşüncelerinizi paylaşırmısınız ileri kimyasalı almam mümkünmüdür acaba ?

Gaz tankerinde staj yaptıysanız Lpg ileri sertifikasını işletebilirsiniz.İleri kimyasal için kimyasal tankerde staj yapmalısınız.Ben öyle yapmıştım

Geri