Tankerlerde Staj Zorunluluğu ve İşletim Sertifikaları için?

evetbuyrun

Küpeşteci
Denizci
Merhaba arkadaşlar, normal bir kuru yük gemisinde makine zabiti olarak çalışmak için her şeyim tam ancak tankerlerde çalışmaya başlamak istiyorum ve araştırsam da etrafta çok fazla bilgi kirliliği var 3 yükleme 3 tahliye staj gibi gereklilik varmış. Bu staja giderken hangi stcwlere ihtiyacım var nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Temel Sertifikalara ilaveten çalışacağınız tankere uygun tanıtım sertifikalarına ihtiyacınız var. Staj hizmetinden sonra işletim sertifikalarını da alıp liman başkanlığına ibraz ederek işletim sertifikalarına da sahip olabilir ve tankerlerde zabit olarak çalışabilirsiniz.

Geri dönüş için sağol ancak şu sıralar tankerle ilgili tanıtım diye bir stcw yok. Onun yerine Petrol ve Kimyasal Tankerlerde Yük işlemleri Temel Eğitimi yada Petrol ve Kimyasal Tankerlerde Yük işlemleri İleri Eğitimi şeklinde hem ileri hem temel eğitimler var. Zabit olarak çalışabilmek için yada 3 yükleme 3 tahliye staja gidebilmem için bunlardan hangisi almam gerekiyor onu öğrenmeye çalışıyorum.

Evet temel eğitim - tanıtım belgesi ikisi de aynı sertifika. stcw 95'den farklı olduğu anlaşılması açısından adı değişmiştir, prosedür aynıdır.
Sorunuza gelince, ileri eğitim belgelerini ister stajdan önce ister stajdan sonra alın bu farketmeyecektir.
Dediğim gibi liman başkanlığına ileri sertifikalar için başvurduğunuzda istenecektir.

Bakanlığın yayınladığı 20.09.2013 tarihli uygulama talimatında staj için sadece ilgili tanker tipine göre temel eğitim belgesi (tanıtım) gerekli olduğu belirtilmiştir.

ben zabitim diyelim temel eğitimi ve işlemler için kursa gittim kursu tamamladım. Tankere zabit olarak çıkamayacakmıyım ? gemicimi çıkacaz stcwleri işlettirmek için

Minimum safe manning'e ek olarak, yani zorunlu kadro dışında çıkabilirsiniz, görev olarak stajyer olunmalı.staj bittiğinde gemiden inip sertifikaları işletip bu sefer yeterliliginize denk görevlerle çalışabilirsiniz.

temel eğitim belgesini aldım. Şuan staj yeri aramaktayım. ilgili gemi tipi olayını anlamadım. kimyasal tankere stajyer olarak çıkarsam , petrol tankeri ileri eğitimi sertifikasını cüzdana işletemiyormuyum ?
Bir diğer sorum ise staj defteri olayı. Nedir bu? Kaptandan yükleme boşaltma timetable alsak, jurnal fotokopisi vs bunlar yetmiyor mu?
teşekkürler

Geri