Tarihsiz Sertifika + Gmdss Harcı

skipper1907

Küpeşteci
Denizci
arkadaşlar selamlar,

liman güzdanımda 5 temel sertifikam bitti bunlara ek olarak ecdis ve btm sertifikalarımı gemi adamı cüzdanıma işeleteceğim. toplam 7 sertifika+işletim harcı..

bunların yanında tarihsiz olan sertifikalarımın tarihlendirilmesi için de extra harç ödeyecek miyim ? yoksa yukarıdaki işlemlerle birlikte liman tarafından mı yapılacak... ve goc ehliyetimin uzatılması için gereken harcın ödemedenizcilikteki karşılığı ve meblağı nedir..

teşekkürler.

Goc ile alakalı bi bilgim yok ne kadar harç alıyolar işletmek için ama diğer sertifika başına ücretler ödüyosun dediğin gibi ayrıca tarihi olmayan ve tarih getirilmesi gereken sertifikalar içinde norma sertifika harcı yatırman gerekiyo limanda söyler memur sana zaten bunlara tarih gelmesi gerekiyo diye ve ya sen sorarsın bu tarih gelenler hangisi nekadar oluyo toplam ücret diye ama ben yaşadım bunu bizzat yatırıyosun tarih ekleteceklerin için

böyle şeylerle kafanı yorma lımana gıt ordan sana garantı bankasına yatırman ıcın kagıt verecekler,5 temel ıcın turk bayrak gemıde calısıp kaptandan sınav gectı kagıdı almadıysan onlıne sınava gıreceksın ,geçerım demeyın sakın sorular alakasız hıcbıryerde olmayan sorular en azından bana gelenler öyleydı,suresız olanlar ıcın ucret yatırılmıyor,süresı bıtenlere harc yatırılıyor,goc belgenızın daha suresı varsa ona da harc yatırılmıyor ben uvz. ehlıyet harcı+6 stcw yenıleme harcı cüzdana ısleme harcı+cüzdan yenıleme harcı+14 tl de baska harcla beraber yaklasık 270 tl ödeme yaptım

arkadaşlar selamlar,

liman güzdanımda 5 temel sertifikam bitti bunlara ek olarak ecdis ve btm sertifikalarımı gemi adamı cüzdanıma işeleteceğim. toplam 7 sertifika+işletim harcı..

bunların yanında tarihsiz olan sertifikalarımın tarihlendirilmesi için de extra harç ödeyecek miyim ? yoksa yukarıdaki işlemlerle birlikte liman tarafından mı yapılacak... ve goc ehliyetimin uzatılması için gereken harcın ödemedenizcilikteki karşılığı ve meblağı nedir..

teşekkürler.

-Ecdis ve Btm sertifkaların süresiz olup işletmek için normal sertifika harcı alınmakta.Yani a4 büyüklüğündeki belgeni liman cüzdanına işleteceksen aynı şekilde harcı yatırıyorsun.

-Bunun dışında süresi geçmeyen ama son kullanma tarihi bulunmayan işli sertifkaların varsa, örneğin ileri yangın 05.05.2012 olsun ancak son kullanma tarihi yazmıyor bunu son kullanma tarihini yazdırmak istiyorsan yine harç parası yatırıyorsun,son kullanma tarihide direk 5 yıl ekleyip 2017 yazmıyorlar,Manila geçisi dolayısıyla 2016 sonuna kadar uzatmaktalar.

Bu harçlar her bir sertika başına 11 küsür törkiş lira.

-Sertifikada para yatırmadan işleteceğin tek bir sınıf var,o da zamanında liman cüzdanında yer yok diye eğer eline ufak kağıtta verdikleri sertifika varsa ve bu sertifika yalnız başlangıç tarihini değil aynı zamanda bitiş zamanınıda içeriyorsa,onları ücretsiz işletirsin,zaten zamanında parasını vermişsin,fakat üzerinde son kullanma tarihi yoksa zamanında parasını vermene rağmen yine harç karşılığı işliyorlar.

Hadi kolaylıklar.

Geri