Bak kardeşim işin başındasın,yolu yanlış görüyorsun.Bu soruların tek mantığı vardır o da 2 duruma göre değişir.1.durumda bu işin 2 seneliğine girip bitirmiş olsan kendini geliştirmiş bir insan olarak seni görürüm.Ancak senin durumunda bu az işle çok karşılık durumuna giriyor.Kendi iyiliğin için bu mantığı yok et,ne kadar emek o kadar başarı,şu 3 ay çalışmana bak.
Sana işin ruhunu vermeye çalışıyorum,sen daha çok kelime olarak net şeyler istiyorsun.Onunda cevabı var (aşağıda yazdım) fakat önce bu işlerin ruhunu bil ruhu budur ne kadar emek o kadar karşılık.
-Seninle eşit zekada (burada aynı 2 insandan bahsediyorum lütfen yazıyı okuyanlar yanlış anlamasın) itü yü bitirenle 2 yıllığı bitiren arasındaki farkı bir meslek hayatı süresinde kapatamazsın. 2 yıllıktan mezun olunca alacağın ehliyet aynı olmaz,orada okurken sana bunu öğretecek hocalar aynı olmaz,alacağın eğitim aynı olmaz,eğitim alırken sen farklı olsan bile yanındaki insanın kalitesi diğerine göre ortalamada aynı olmaz,mezun olunca 4 yıllığa göre aynı ehliyet sahip olman için yeniden kurs (4-5 aydan bahsediyorum) yeniden sınavlara girersin,okurken alacağın ingilizce iyi olmadığı için bunu sıkıntısını çekersin,hem sınavlarda hem normal çalışma alanında.Okuma aşamasında çıkacağın firmalar,daha mesleğe başlarken ilk kaptanlığında çalışacağın firmalar çook farklı olur,bu meslek itüden mezun olsna dahi HER MESLEKTE OLDUĞU GİBİ tecrübede gerekli olduğundan tecrübe edindiğin insanlar farklı olur,yani ne kadar bilgili insanla çalışacağın önemlidir,o tür firma ve gemilerede "genellikle" sen çıkamazsın.
-Bunlar ilk aklıma gelenler ve senin anlayabileceğin şekilde yazdım.Telafi etmek aynı duruma gelmek mümkün değil,tabii burada en iyi okulda okusada bu okulu ortamını değerlendiremeyenler yada başka yerde okurken çok iyi olupta sıyrılanlar oluyor, ancak bu durum istisnadır,bu istisnaya göre yaşarım dersen o sana kalmış ancak tavsiye etmem.
-Hangi mesleği seçersen seç hangi bölümü seçersen seç daima daha iyisi vardır ancak kesinlikle ve kesinlikle 1 gr dahi hayat sana ekstra birşey vermez,hani şimdi az çalışayım sonra çok çalışayım olmuyor,yani bizim ülkede bu mümkün değil,şimdi çalışmadığın her anı telafi edeceğin bir an olmayacak ve 1'e 10 olarak düşün,şu an ne kadar çalışırsan gelecekte 10 katını alıyorsun,ancak gelecekte 10 kerede çalışsan bu zamandaki 1 kadar sana katkı sağlamıyor.