Tayfa Sınavı

bariskuru

Küpeşteci
Denizci
merhaba arkadaşlar ben 23-24 şubat 2012 de miçodan gemiciliğe geçiş için çanakkalede sınava gireceğim... bana sınavın yazılımı sözlümü ve ne tür sorular çıktığını yazabilirmisiniz...

Kusura bakma Baris 3 yil gecikmeli olarak yaziyorum...

Sınav sözlü olarak yapılır.
Sınavda en az 3 soru sorulur gemici için bunun biri
denizde güvenlik,
biri seyir
diğeri de gemicilik konularındandır.
Sınava alınan adaya, sınav mahallindeki masa üzerinde ters çevrili olarak karıştırılmış soru gurubundan bir soru sayfası çektirilir. Bu arada adayın getirdiği belgeler kontrol edilir, sınav yoklama formunda belgenin var olduğunu belirmek için belge yeri işaretlenir sonra adayın çekmiş olduğu soru grubunun numarası forma yazılır ve form adaya imzalatılır. Aday sorularını aldıktan sonra verilen makul bir sure içinde cevabı düşünür. Süre sonunda kendisinden soruları cevaplaması istenir.
Aday’ın soruları cevaplaması ve sınav mahallinden ayrılmasından sonra komisyon üyeleri, her bir soru için değerlendirmelerini yaparlar. Değerlendirme yüz tam puan üzerinden belirlenir. Üyelerin vereceği her bir not değeri ile hesaplanan üç not ortalaması, forma yazılır. Geçme notu 100 üzerinden 50 puandır. Sınav sonucu geçti, başarısız veya girmesi şeklinde sınav sonuç formuna yazılır ve komisyon üyelerince imzalanır.
Sınav sonuçları yaklaşık 10 gün sonra internetten açıklanır.
http://denizcicoskun.blogspot.com.tr...Gemici olmak

Soru soran arkadasa uzun sure cevap yazilmadigini ima eden bir kinaye ile yazmistim yukaridaki mesaji gec te olsa kafasinda benzer sorular olan diger arkadslari bilgilendirmek icin bugun baktim forum uyelerinden biri mesajimi begenmemis, erken yazdim diye mi acaba:)
Yoksa kendisi bu forum a yazilmaz sadece okurum ben mi demek istiyor, anlamadimki

Geri