Temmuz 2012 Istanbul Yeni Sorular

captselimm

Küpeşteci
Denizci
öncelikle şunu söylemek isterim ki; mart ayında girdiğim sınavda gördüğüm yeni soruları burda paylaştım,o zamandan bu yana 200'den fazla arkadaş sorulara bakmış, belki istifade etmiş ve her ne hikmetse 4 aydan fazla zamandır 1 kişi dışında kimse bişey paylaşmamış, benim bu sınavla beraber artık sınavlarla hiç bir işim kalmamış olmasına rağmen niye de iyi niyetli arkadaşlar için bu sınavda ilk defa karşılaştığım soruları paylaşıyorum.

1-40 18 N 020 30 W mevkisinde ki bir gemi FM 13 X SHIP kodunda mevkisini nasıl kodlar

şıklarda biri hariç diğerleri 99la başlıoyor

2- nokta altında bir üçgen.. işaretin sinoptik anlamı...sağanak yağmur

3-sis (fog) uyarısı verildiğinde görüş en fazla ne kadar olur?

1 km nin altında
1.5-2 km
4000 yarda
5 km
1 mil

4-aşağıdakilerde hangisi hurricane belirtisi olamaz

basınçın 3 mbar düşmesi
doğulu rüzgarların sertleşmesi
cirrüsleri hızla cirrstratüslere dönüşmesi, diğer şıkları hatırlamıyorum

5-200' uzaktaki bir tropikal fırtınaya yaklaşırken basınçdaki düşüş ne kadar olur?
5,10,20,25 hPa

6-kuzey yarı kürede seyir halinde iskele taraftan aldığınız kuvvetli rüzgar neyin habercisi olabilir(soru aynen bu şekilde)

oluk,soğuk cephe,sıcak cephe, vs vs

7-bölgemizde bulunana hava kütlesinin yada kütlerinin yönü nedir?

8-denizde oluşan sıcak nemli hava kütlesi nedir?
cA,cP,mA,mC,mT

9-soğuk oklizyon nasıl oluşur?
şıklarda uzun tarifler verilmiş, sıcak cephenin arkasındaki soğuk havanın önündeki soğuk havadan daha soğuk olması gerekir diye bir şık vardı.

10-siklona 75' mesafede rüzgar şiddeti ne olur?

11-aynı yönde ve şiddette esen rüzgrın oluşturduğu dalfa

fetch,swell,purging,urging vs vs

sizlere selametler, unutmayın en cimri insan, bilgisini paylaşmayandır......

benim cevaplarım böyle birde kitaplardan kontrol edersin1-başında 99 olmayan şık2.sağanak yağmur3.1 km altında4.basıncın 3 mb dusmesı5.56.soğuk cephe7.kuzeybatıdan kuzeydoguya8.mT9.10.10 hpa 12 sıddet11.swell

Geri