Tersane Hizmeti Hakkında..

oktay-yilmaz

Denizci
Denizci
Merhaba arkadaşlar.

Zeyport'tan Türk bayraklı bir gemiye katıldım. İtalya seferi dönüşü bir ay tuzla tersanede kaldık. Şöyle söyleyim; 15.şubat.2017 yurda girişimiz yapıldı, bir ay tersanede kaldık ve 15.mart.2017'de de yurttan çıkışımız yapıldı ve bi daha Türkiye'ye dönmedik, havaalanından yurda giriş yaptım.

Kafama takılan şey; bu arada kalan bir aylık tersane süresinin hizmetten sayılması için bir işlem yapmamıza gerek var mıdır ? Yani limandan adam soruyor tersane varmı diye, yok mu desem var mı desem karar veremedim. Yok desem tersane döneminde bir ay karada gözükcem. Var desem tersane hizmeti vs bir sürü belge isticek..

Tavsiyeniz nedir ?

Demirde geçen sürenin altıda biri deniz hizmeti olarak sayılır.Benzeri başıma geldi liman başkanlığına sordum kara kaplı dan memurlar beraber bakmıştır.Ama benimki yabancı bayraktı,belki Türk bayrakta durum farklıdır.

Arkadaşım neden 1-2 ay fazladan staj yapmıyorsun ne olur ne olmaz diye. Bazen görüyorum adamın biri misal 12 ay staj yapıyor sonra hemen ayrılmak istiyor. Fazladan staj yapın ki aklınızda soru işaretleri kalmasın.

Merhaba arkadaşlar.

Zeyport'tan Türk bayraklı bir gemiye katıldım. İtalya seferi dönüşü bir ay tuzla tersanede kaldık. Şöyle söyleyim; 15.şubat.2017 yurda girişimiz yapıldı, bir ay tersanede kaldık ve 15.mart.2017'de de yurttan çıkışımız yapıldı ve bi daha Türkiye'ye dönmedik, havaalanından yurda giriş yaptım.

Kafama takılan şey; bu arada kalan bir aylık tersane süresinin hizmetten sayılması için bir işlem yapmamıza gerek var mıdır ? Yani limandan adam soruyor tersane varmı diye, yok mu desem var mı desem karar veremedim. Yok desem tersane döneminde bir ay karada gözükcem. Var desem tersane hizmeti vs bir sürü belge isticek..

Tavsiyeniz nedir ?

Merhaba staj sürelerinin sayılması bağlı olunan liman başkanlığı ve okula göre değişse de yonetmelik stajer zabıt ayırt etmeksizin şunu söyler :

Deniz Hizmeti
Madde 57- (Değişik:RG-23/8/2012-28390)
Gemiadamları yeterlik sınavları için aranan şartlardan olan deniz hizmeti, hizmet verilen gemilerin çalışır durumda olması koşulu ile;
a) Ticari ve askeri gemiler ya da deniz araçları ve diğer gemilerin güverte ve makine bölümlerinde çalışılan süreler,
b) Limanlarda yükleme-boşaltma ve tersanelerde bakım-onarım için geçen süreler,
c) Gemiadamının gemiye katılması ile gemiden ayrılması arasındaki süreler,
d) Gemi bağlanmaları, izinler, hastalıklar ve diğer nedenlerle gemide çalışmadan geçen sürelerin, oniki ayda iki aylık bölümü, deniz hizmetinden sayilir.

Geri