Arkadaşlar hayırlısıylan sınavların hepsini verdim en fazla kastıran 3cü girişte verdiğim ingilizceden aklımda kalan yeni soruları paylaşacağım 80 le geçtim umarım herkes başarıyla verir sınavlarını.
Tophane 25/02/2014 İngilizce
1-) Kaptan 1 gemisi singapur limanına yanaşmış ve gemi kaptanı protesto notu hazırlamış ve göndermiş bu notu ne için hazırlamış olabilir?
a) Geminin kötü havaya girip kargoya hasar gelmiş olabileceğinden şüphelenmiş ****
b) Tayfanın kargodan çaldığından şüphelenmiş
c) Geminin klas süresi dolmuştur
2-) Geminizde bilinçsiz yatan ve ...... şeklinde hastalar var bunların aciliyet sırası kanamalı, solunum yetmezliği , bilinç kaybı şeklinde olmalıdır.
a) bleeding ****
b) freezing
c) uncondinuous
3-)Immersion suit aşağıdakilerden hangisine olanak sağlar
a) Belli bir süre batmadan su üstünde kalmaya ****
diğer şıklar çok mantıksızdı
4-)Grafiklerle hazırlanmış olup denizciler için faydalı bir araçtır. (şüpheli şıklara sahip bir soruydu)
a)nautical chart****
b)Notice to mariners
c)Tide tables
d)Norries tables
5-)Aşağıdakilerden hangisi A kategorisi yangınları söndğrmede major söndürücüdür.
a)Water****
b)CO2
c)Dry chemical
6-)Aşağıdakilerden hangisi can kurtarma aracı değildir
a)life insurance****
7-)Büyük limanlarda current tide.......
a)Tide tables****
b)Current table
c)beklenenden daha durgundur
bu şekildeydi şıklar umarım faydalı olur ingilizce sınavı için tavsiyem class,solas,colreg genel olarak çalışın derim *****şeklindeki cevaplar benim işaretlediğim cevaplardır.
Tophane 25/02/2014 İngilizce
1-) Kaptan 1 gemisi singapur limanına yanaşmış ve gemi kaptanı protesto notu hazırlamış ve göndermiş bu notu ne için hazırlamış olabilir?
a) Geminin kötü havaya girip kargoya hasar gelmiş olabileceğinden şüphelenmiş ****
b) Tayfanın kargodan çaldığından şüphelenmiş
c) Geminin klas süresi dolmuştur
2-) Geminizde bilinçsiz yatan ve ...... şeklinde hastalar var bunların aciliyet sırası kanamalı, solunum yetmezliği , bilinç kaybı şeklinde olmalıdır.
a) bleeding ****
b) freezing
c) uncondinuous
3-)Immersion suit aşağıdakilerden hangisine olanak sağlar
a) Belli bir süre batmadan su üstünde kalmaya ****
diğer şıklar çok mantıksızdı
4-)Grafiklerle hazırlanmış olup denizciler için faydalı bir araçtır. (şüpheli şıklara sahip bir soruydu)
a)nautical chart****
b)Notice to mariners
c)Tide tables
d)Norries tables
5-)Aşağıdakilerden hangisi A kategorisi yangınları söndğrmede major söndürücüdür.
a)Water****
b)CO2
c)Dry chemical
6-)Aşağıdakilerden hangisi can kurtarma aracı değildir
a)life insurance****
7-)Büyük limanlarda current tide.......
a)Tide tables****
b)Current table
c)beklenenden daha durgundur
bu şekildeydi şıklar umarım faydalı olur ingilizce sınavı için tavsiyem class,solas,colreg genel olarak çalışın derim *****şeklindeki cevaplar benim işaretlediğim cevaplardır.