TÜM GENÇLERİN DİKKATİNE !! herkesin okuması şart..

mentamM

Küpeşteci
Denizci
ARKADAŞLAR BURASI GEYİK MUHABBETİNİN YAPILDIGI YER FARKINDAYIM KEYFİNİZİDE BOZMAK İSTEMEZDİM AMA SİZİNLE BİŞEY PAYLAŞMAK İSTEDİM KONUYU NERYE AÇICAGIMI BULAMADIM BULAMADIGIM İÇİNDE BURAYI SECTİM ÇÜNKİ BAKTIM EN COK GEZİLEN YERLERDEN GİRİSİ BURASU BU YAZIYI HER GENCİN HER TÜRKÜN OKUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN..

Neden Baba?
Yıl 2020, kızım 18, ben 47 yaşındayım...
"Baba bizim bayrağımızda eskiden Ay-Yıldız varmış, neden şimdi haç işareti ve anlamını bilmediğim renkler var? İki arkadaş okulda tavan arasında eski bir atlas bulmuştuk, o atlasta gördük, daha önce Edirne'den Ağrı'ya kadar Türkiye toprağıymış. Neden şimdi o haritanın sadece 5'te 1'ine Türkiye diyoruz? Baba eskiden her mahallede 1 cami varken, şimdi neden her ilde bir cami var? Dedem bahsetmişti, daha önce ezan denen bir şey varmış, günde 5 defa camilerden okunurmuş, bu çan sesleri de ne baba? Filistinlilerin zamanında topraklarını parça parça satarak İsrail'in kurulmasına sebep olduklarını hiç mi bir yerde okumadınız baba siz? Topraklarımızı sattırıp bizi bu ufacık alana neden hapsettiniz baba? Siz atalarınızdan böyle mi aldınız bu toprakları baba? Emaneti böyle mi korudunuz? Günden güne topraklarımız satılırken siz uyuyor muydunuz baba? Baba küçükken herkesin beni Aybüke diye çağırdığını hatırlıyorum, şimdi neden adım Angel? Yoksa kulağıma Angel ismini ezanla sen mi söyledin baba? Bizim evin önünden tanklarla geçen Amerikan askerleri neden burda baba? Hergün bize hakaret ederek ve sizi döverek demokresi mi getirdiler bize baba? Bize okulda demokrasi böyle öğretilmedi baba. Elime geçen gün bir kitap geçti baba, senin gençliğinden kalan. Biz Ankara'ya taşınmadan önce memleketimizin adı Gaziantep'miş baba. Gazi diye 6317 şehit vermiş diye demişler baba. Şimdi oraya neden kürdistan diyorlar baba? Baba hani sizlere kürtlerle Türkler kardeştir demişler, peki kardeşlerim neden bizi öldürüp ülkemizde ayrı devlet kurdular? Baba o kitapta Atatürk diye birinden bahsedilmiş. 1933'te Bursa'da bir nutuk vermiş. Ben şimdi bile ne kastettiğini anlıyabiliyorum, sizin gençliğiniz bu kadar mı cahildi ki ne anlattığını anlamadınız baba? Şimdi kürdistan toprağında yer alan Süleymaniye'de askerimizin başına çuval geçirmişler ve sen o zaman gençtin, hiç mi kanın donmadı baba? neden hesap sormadınız baba bunları görmezden gelen yöneticilerinize? O Atatürk size bir hitabe yazmış, sizi yöneticilere ve uşaklara karşı uyarmış baba. Hitabenin sonunda da, "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur." demiş. Baba kanınız o kadar mı bozuktu ki ülkemizi bu hale getirenlerin yakasına yapışmadınız. Baba Türkiyeli ne demek? Baba biz Türk çocuğu değil miyiz? Baba bizim soyumuz belli değil mi? O kitapta, "Ne mutlum Türk'üm diyene" yazıyordu. Peki baba ben neden mutlu değilim? Türk'üm demek suçsa ve kötü bir şeyse eskiden siz neden söylerdiniz baba? Biz Kurtuluş Savaşı diye bir şey yaşamışız baba. Kitaba göre dünyanın gördüğü en şanlı savaşmış baba. O savaşta 4 milyon şehit vermişiz. Madem bu vatandan bu kadar kolay vazgeçecektiniz, neden o kadar şehit verdiniz baba? Hiç mi kitap okumadınız, hiç mi uyaran olmadı sizi baba? Hiç mi görmediniz ülkemizin peşkeş çekildiğini? Eğer farkında olduysanız ve duygusuzca evinizde oturduysanız sizin nasıl Türk'sünüz baba? Allah'ın huzuruna hangi yüzle çıkacaksınız baba? "Vatan sevgisi imandandır" diye bir hadis varken, hadi diyelim Türklüğünüzden vazgeçtiniz, bari İslam'ın emrine uysaydınız baba. Eski cd'lerden dinledim baba, bizim bir de İstiklal Marşı'mız varmış. O marşı körü körüne mi ezberlediniz baba? BAtalarımız sizi her fırsatta uyarmış ve demiş ki, "Ey Türk titre ve kendine dön!" siz ne zaman titreyeceksiniz baba? Ankara'yı da kaybettikten sonra mı? 13 yıl önce titremediyseniz eğer artık hiçbir şey titretemez sizi baba. Baba sen son bağımsız Türkiye Cumhuriyetini gördün. "Ya devlet başai ya kuzgun leşe" diyebilecek bir Hasan Tahsin, bir şehit Şahin, bir Sütçü İmam yok muydu aranızda baba? Bu günleri göreceğime hiç doğmasaydım baba. Türklüğünüzden utanmadınız baba, hiç olmazsa insanlığınızdan utansaydınız baba. Baba bu vatan göz göre göre altınızdan kayarken, hiç olmazsa şerefisinizle neden ölmediniz?

baba bu vatan göz göre göre altınızdan kayarken,hiç olmazsa şerefinizle neden ölmediniz ???:(:(:(
allah o günleri inş. bizlere ve bizden sonraki neslimize göstermez; ümidimiz bu vatanın şerefiyle onuruyla dimdik ayakta kalması daima mücadele ruhuna sahip olması ve bütünlüğümüzün bozulmaması......:(:(
basta biz gençler sahip çıkacağız bu millete,bu topraklara kii sonra gelecek olan nesil daha duyarlı daha kararlı istikrar sahibi olsun......
dostum ellerine yüreğine sağlık................

yaw kusura bakma ama ne kadar salakça bi yazı bunun bölee olmayacağını hepimiz bilioruz bu yazıyıda tercümanda bi gazeteci ele almıştı ben bu yazıyı kınıyorum ve bunu yazanı bir kez daha mantıklı düşünmeye dvet ediorum...türkiye cumhuriyeti ilelebet var olacaktır kimse bunu aklından çıkarmasın!!!

bencede bu yazı cok aptalca olmus bnm aklımın ucundan bıle bole olabılecegı gecmıo bız sonsuza kadar var olacagız.bunu yazan ınsan dırek kabul etmıs zaten yazıklar olsun.bende kınıyorum bunu yazanı.tabıkı vatan mıllet sakarya ama bole sacma seyler dusunmeden azmaderek.butun dunya bızım o hale dusmeyecegımızı dusuremeyeceklerını bılıyo onlara bunu cok guzel ogrettık bunu yazan mı bılmıo bunu. eger bılmıyosa bı kere daha yazıklar olsun.bunlara bakıp ıcınız karamasın arkadaslar TÜRKİYE CUMHURİYETİ HEP VAR OLACAKTIR

Geri