Türk Bayraklı Gemide çalışabilmek

uğurcanköse

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar Benim Sorum Şu VARDİYA zabiti ehliyeti ile türk bayraklı her gemide 4.luk yapılabiliyormu tonaj ne kadar büyürse büyüsün??????? ben liman başkanlıkdaki kısmı okudum ama orasıda tam açıklayıcı değil kendimde Kıranın 29000 grst gemisinde staj yaptığım donemde okumusdum sftym hatta 4. umde vardiya zabiti eğliyetliydi gemi 197m 39000 dtw bır gemıydı fakat 87 yapımıydı acaba yaştan oturumu böle bırsey var gecende cunku deniz nak iş başvurusunda bulundum ve bana bızım gemılerın safety mmtng ınde uzakyol yazıyor dedı nasıl olur dedım turk bayraklı degılmı yanı olay su personel muduru benımı yedı kendımı bılmıyor şirket prosoduru biz uzak yol vardiya zabiti çalıştırıyoruz dıyebılırdı ama demedı bana safety mmtıng de böle yazdıgını söledı e sımdı bu gemı 56.000 dtw 2011 gemı bunda yazıyor 4.de uzak yol olucak dıye pekı o zaman kırandakı 39000 dtw gemı 1987 yapımı bunda neden yazmıyor :D:D:D:D bana bırı cevaplasın cok onemlı

Zaten mevzuatta şöyle diyor;
"İki adet Uzakyol Vardiya Zabiti'nin zorunlu olduğu gemilerde birinin yerine Vardiya Zabiti geçebilir."
Yine de SafeManning'lerin güncellenmesinde yarar var.

Dolayısı ile Her Türk bayraklı gemide III.Zabit olarak çalışabilirsin.

Geri