2015 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana sistemsel ve donanımsal çalışmalar yürüten Hazerfen Space, gönüllü mühendislik öğrencileri ve farklı meslek mensuplarından meydana gelen gönüllülerden oluşmaktadır. Ana merkezi Bandırma olan kurumumuz 47 kişilik gönüllü çalışanın bir araya geldiği bir ekiptir.
Yapılmış Olan Başarılı Projeler
Ekibimiz 3 adet motor testi yapmış olup Türkiye’nin en büyük motorlarının test edildiği faaliyetlere imza atmıştır. En büyük projemiz olan Atlas Sonda projesi ile tekrar kullanılabilir roket sistemleri geliştirilmektedir. Bunun yanı sıra Eurasia Expo 2020 projesini de geliştiren ekibimiz Khan 1A ve Alfa Engine adında katı yakıtlı roket motorları geliştirerek Türkiye’de bir ilke imza atmıştır.
Hazerfan Space olarak ayrıca birçok sistemsel ve donanımsal çalışmalar yürütülmektedir. Mevcut birçok projenin CFD analizlerinin yanı sıra birçok roket ekibinin donanım ihtiyaçları ekibin kendi bünyesinden karşılanmıştır.
Hazerfen Space Gelecek Projeleri
Hedef çalışmalar arasında atmosfer içi testler ve roket çalışmalarının yer aldığı Hazerfen Space, ayakları üzerine inen roket üretimi konusunda da çalışma yapmayı projelerinin arasına almıştır. Uzay sanayi ve savunma sanayi konusunda bilimsel bir alt yapı üretmeyi amaçlayan merkez aynı zamanda uzay hakkında çalışmalar da yürütmektedir. Geleceğin nemli teknoloji merkezlerinden birisi olmaya aday olan Hazerfen space hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için www.hazerfen.space adresini ziyaret edebilirsiniz.