Kitap Adı | Satış Fiyatı | Kargolama | 7/24 Internet Sipariş | |
GASM-GOSS 2024 Güverte Soru Bankası Kitabı | 550,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GASM-GOSS 2024 Makine Soru Bankası Kitabı | 550,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GASM-GOSS 2024 Seyir Sınava Hazırlık Kitabı | 450,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
STCW Yenileme 2024 Sınava Hazırlık Kitabı | 700,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GMDSS GOC/ROC 2024 Sınava Hazırlık Kitabı | 700,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele |
SelamunAleyküm Denizci Dostlar.
Gemide Olup Çalışan Meslektaşlarımıza Allah Selamet Versin Yolları Açık Olsun Her Daim.
Sormak İstediğim Soru İse : U.N.D RORO Da Yağcı Maaşları Ne Kadar Ve Kontratları Kaça Kaç Olmaktadır.
2200 gibi birşeydi yağcı maaşları stajyere ise okuldan gelenlere 500 okulu biten alırlarsa 1000tl veriyorlar ama okulu biten zor alıyorlar. 3. maaşları 4750 3+1 kontrat personel kontrat ise 4+1
Çok teşekkür ederim zafzaf vermiş olduğun bilgi için. inşallah haber gelirse gideceğim. İlkinde çağırmışlardı başvurumdan 6 ay sonra fakat gitmemiştim umarım ikinci bir şansım olurda çağırırlarsa direk gideceğim nasip olursa. ayrıca anlaşılan oki kısa seferler yaptığı ve çok çok türk bayraklı olup sağlam firma olduğu için eleman sirkülasyonu aşırı yoğun vede fazla olmuyor ne yazıkki. olsa şayet 1 ay sürmez çıkardım gemiye lakin sağlık olsun beklemedeyim bakalım inşallah haber gelir biran önce.
ben makina stajımı yapmıştım 6 ay yaptım ilk başta bana 4 ay olur demişlerdi sonra 6 ayda sorun olmadı 7 ay bile kaldım hatta ilişkiler çok iyi gemileri çok güzel. Yağcı olarak çıkacaksın galiba yağcılar hep sabit oldukları için değiştirmeci olarak çağırabilirler seni farklı gemilerde birer ay olarak çalışırsın ara ara sabit olarak kalmak zabitlere bağlı seni sevip sevmemelerine senin için sabit olarak kalsın gemimizde derlerse kalırsın ondan sonrası güzel zaten ortamı insanları çok iyi
teşekkür ederim zafzaf öncelikle. bana bir abim önermişti bu şirketi ve halen daha orada çalışıyor. sağlam kumanya maaş ssk vs. diye ki öylede zaten belli. gemileri son teknoloji full otomasyonlu ve yeniler. ayrıcada nasip olursa çağırırlarsa çıkarım inşallah yağcı olarak. zafzaf değiştirmeci olarak alsalar bile ilk etapta 4 aylığına farklı gemileri olmak üzere, sonrasında 4 ay bitince ve 1 ay off olunca ardından tekrar çıkmak istediğimde temelli belli gemisinde kalırmıyım YADA HER 4 AYDA BİR SÜREKLİ BEKLEYİP DEĞİŞTİRMECİMİ OLURUM sence zafzaf. yoksaki ilk çıktığım gemide zabitim kalsın derse ordada kalabilirmiyim değişim olmadan. daha detaylı yönlendirirsen sevinirim açıkcası zafzaf.
ve birde diyelimki 4 aylığına olmak üzere 4 farklı gemisinde değiştirmecilik yaptım ve bitti. ardından başka veya aynı gemisine çıkmak istediğimi belirtsem hemen alırlar mı yoksaki sürekli değiştirmeci 0larak mı çağırırlar acaba İHTİYaç oldukça.
yada birkere herhangi bir gemisine çıkıp çalışıp sonra daimi elemanı olurmuyuz kalıcı olarak. birkere çıkmAK YETİYORMU GENELDE zafzaf. 7 aylık süre içerisinde ELDE ETTİĞİN BİLGİLERİ PAYLAŞIRSAN DAHA DETAYLI SEVİNİRİM GERÇEKTEN ZAFZAF. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
Şu çok önemli ordaki ilişkilerin ve senin işini beğenip beğenmemeleri ve birde zaten bir tane yağcıdan menun değilseler senin için şirketi arayıp artık bu kişi bizimle sabit kalsın diğerini alın gemiden diyebilirler böyle birşeye tanık oldum ben ilk gittiğin gemide de olaiblir uzun bi aradan sonrada sen şimdi değiştirmeci listesine girersen eğer ilerleyen zamanlarda şirket elindeki değiştirmecileri ihtiyaç oldukça gemilere sabit olarak atıyor. Ama senin gemideki uyumun çalışman ve geminin sabit bir yağcı araması çok etkili sabitler artık bizimle bu kişi kalsın dedikten sonra şirket elindeki değiştirmeci listesine bakmaksızın seni son sırada olsan bile sabit olarak atayabilir.
Ben gemiye ilk gittiğimde 1 tane sabit alacaklardı iki tane değiştirmeci vardı gemide ve birini sabit yaptılar ardından o kişiden memnun kalmaadılar ve onun yerine gelen değiştirmeciyi sabit yaptılar.
gemilerde değiştirmeciler bazen sabit olmak istemiyorlar gençlke oluyo sürekli çalışmaktansa değiştirmeci kalmayı tercih ediyorlar ve senin ne kadar değiştirmeci olsa bile sabit olarak kalmak istediğini belirttikten sonra sana sabit olacakmış gibi bakarlar.
Demek istediğim senin ordaki kişilerle uyumun ve çalışman burdaki çok büyük bir etken tek etken hatta.
Yağcıların bence fazla bir işi yok 3 tane yağcı oluyor ve işleri bölüştükleri için de işleri azalıyor iç posta dış posta olaylarıda çok iyi bir hafta birisi türkiyede çıkıyor diğer hafta diğeri öyle sırayla ayarlıyorlar.
Sana tavsiyem ilk başta deneme sürecinde olacağın için işene bakacaklar ve sen ordaki insanlarla aranı iyi tutmaya bak zaten sen gelir gelmez snein nasıl birisi olduğuna bakarlar daha çok iş kousu kolay olduğu için uyumun daha önemli
eğer birde iş bilgin yüksekse kalma ihtimalin dahada artıyor. gemilerde üç adet yağcı 1 tanede fitter oluyor 4.müh. olmuyor gemilerde genelinde. 2 tanede stajyer olaiblir.
Anladım zafzaf çok teşekkür ederim bu verdiğin bilgiler için. anlaşılan oki iş bende bitiyor. ilk deneyim ve beni görmeleri açısından gemiye ilk çıkınca öncelikle elimin ayağımın düzgün olması ki iyi çok şükürki vede efendiliğim çok önemli olup iş bilgimde iyi şükürki. bununla pekiştirerek kalma ihtimalim yüksel olur diyorsun. deneyimim olduğu için gemilerde uyum sorunu yaşamam asla verilen görevi ve işi yaparım bilakis mühim değil. burada çalışmak istememin sebebi bir ayağım istanbulda olsun diye malum kısa seferler birde o yüzden ve sağlam firma.
bu arada senin dediğin gibi değiştirmeciler genellikle ve çoğunlukla sabit kalmak istemiyorlar iş yoğunluğu, sürekli sefer ve disiplin açısından dayanamıyorlar. peki ben ilk çıktıgım roro gemisinde hangisi olursa olsun direk efendi kaptana kalıcı olarak çalışmak istediğimi belirtsem yada 1 ay sonra söylesem yararı olur mu acaba. yada çarkçıma mı söylemem gerekir kalıcı olmam için. çünkü malum ben daimi iş istiyorum gemide kalarak ki deneyimimde mevcut daha öncede çalıştım gemilerde ki bnm için kalma ve uyum sorunu asla olmaz nitekim zafzaf.
2.çarkçı ile konuşman gerekir çarkçıbşı ile direk muhattap olman yanlış olur 2.çarkçı ile muhattap olursan onunla konuşman gerektiğinden ona derdini anlataiblirsin direk güv. zabitleriyle ilteşimin birşey değiştirmez ve huzursuzluk yaratır senin orada kalıp kkalmayacağına makina zabitleri 2. ve çarkçı başı belirler kaptanlarla bu konuyu konuşma 2. ile muhattap olacaksın sen sadece çarkçıbaşı bile muhattap olman yanlkş olur
teşekkür ederim zafzaf. bende o halde 2. çarkçı olmadı makine zabitleri ile iletişim kurarak halletmeye çalışırım lakin ilk önce önemli olan girebilmek gemiye ilk olarak. nasipse devamını getiririz inşallah. biran önce haber gelmesini temenni ediyorum hayırlısı ile zafzaf.
inşallah en kısa zamanda haber gelir çıkarsın gemiye