Üniversite Öneriniz ?

gsenel41

Küpeşteci
Denizci
Öncelikle bu yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim umuyorumki yardımcı olursunuz,ben kocaelide denizcilik lisesinde okuyorum.son sınıf öğrencisiyim staj görüyorum ve üniversiteye az kaldı bununda farkındayım.Ama sınav için yeterince alt yapım olduğuna şüpheliyim.Bana en kötü ihtimalden başlayarak denizcilik üniversiteleri hakkında bilgi verirmisiniz herkese teşeküür ediyorum yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz bilgilenmek istiyorum

Kardeşim , öncelikle üniversite sınavında barajı geçemediğini düşünerek konuşuyorum.İlk olarak; önümüzdeki haftalarda başlayacak olan üniversitede sınav başvurularında, "SINAVSIZ GEÇİŞ HAKKIMI KULLANMAK İSTİYORUM" ibaresini kesinlikle işaretlettir. Daha sonra www.google.com 'a gir. ÖSYM 2013 KILAVUZ yaz,arattır. En üstte çıkan ( http://www.osym.gov.tr/belge/1-19181/2013-osys-yuksekogretim-programlari-ve-kontenjanlari-ki-.html ) linkine tıkla. Orada okuyacağın en altta yazan TABLO6A,TABLO6B,TABLO6C,TABLO7 VE TABLO8 yazan kısma tıkla ve "TABLO6C senin okulunun tercih edebileceği ÖNLİSANS (2 yıllık) üniversite bölümlerini gösterir. Kısaca senin üniversitede bölüm edeceğin bölüm; DENİZ ULAŞTIRMA VE İŞLETME M.Y.O. 'dur. sakın olaki Deniz ve LiMAN İŞLETME 'yle karıştırma,mağdur olursun!!! Şimdi bunu öğrendikten sonra bir önceki sayfaya geri dön ve en üstte yazan TABLO 3A/TABLO 3B yazan yere tıkla.Burada İl-alfabetik sıraya göre Türkiye ve KKTC deki tüm üniversiteler yer almakta. Buradan DENİZ ULAŞTIRMA VE İŞLETME MYO olan okulları bul. Kontenjanlarına dikkat et vebölüm kodu var hepsinin karşısında. Tercih yaparken o kodları yazacaksın. O yüzden şimdiden detaylı olarak incele onu ve kendine tercih listesi çıkar. Bu şekilde sistemli giderse kesinlikle açıkta kalmazsın. Son olarakta; 2 yıllık bitirdikten sonra 2 yılda kıbrıs ya da varna da okursun özel olarak, 4 yıllık mezunu olmuş olursun...

NOT: TABLO 3A/TABLO 3B yazan kısımda çok kaybolmana gerek yok. Türkiyedeki 2 yıllık senin gidebileceğin üniversitelerin isimlerini yazıyorum aşağıya,sen sadece o tablodan bölüm kodlarını bulman yeterli olacaktır ;)

*MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU (devlet üniversitesi)
*GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU (devlet üniversitesi)
*BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ M.Y.O. (paralı 2 yıllık)
*PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ (özel,paralı 2 yıllık)
*KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KARAMÜRSEL MESLEK YÜKSEKOKULU (devlet üniversitesi)
*ORDU ÜNİVERSİTESİ FATSA M.Y.O. (devlet üniversitesi)
*KTÜ SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ (devlet üniversitesi)
*YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA M.Y.O (devlet üniversitesi)
*YAKINDOĞU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU (özel,paralı 2 yıllık)

Öncelikle çok teşekkür ediyorum çok yardımcı oldun abicim gerçekten herşey için sağol,yalnız hala aklımda takılanlar var,barajı geçememe durumundan bahsediyoruz,bu durumda sınavsız geçişle bu devlet üniversitelerini tercih ettiğimde,bu üniversitelere girme şansım ne kadar olabilir ki? yani puan ile giderken,sınavsız geçişle gidebileceğim ne kadar muhtemel bir olasılık olabilir ki,vereceğin cevap ve cevaplar için teşekkür ederim şimdiden abi.

Dostum senin gibi ben de denizcilik meslek lisesinde okuyorum son sınıf öğrencisiyim ve staj yapıyorum. Bak 2 yıllık üniversiteyi kafandan tamamen sil. Okulundan mezun olduğunda zaten 2 senelik üniversitenin yeterliliğini yani 3000 groston yeterliliği alıyorsun (sınava girmeye hak kazanıyorsun) o yüzden ne yaparsan yap mutlaka 4 senelik bölümleri düşün. Bunun için oturup çalışman lazım bak samimiyetimle söylüyorum şu 4 ay boyunca adam akıllı oturup derslerine çalışırsan (mat fizik kimya) çok fazla puan yapmadan ygs den alan 4 senelik rte üniversitesine girebilirsin. Ki zaten meslek lisesi okuduğun ve lisans olarak ta aynı bölümünü seçeceğin için (güverte) okulundan ek puan gelecek mesela 4 senelik lise diploma notun 70 ise 62 puan ygs ve lys sonucuna eklenecek. Böylece 4 senelik üniversiteye girmen kolaylaşacak. Tabi kendi bölümünü yani denizcilik (güverte/makine, hangisiyse) seçersen. Bu sene yapamazsan pes etme yine çalış bir sene daha çalış sonunda ölüm yok. Bilgi en değerli varlığındır ve eğer dediğim gibi çalışarak 4 seneliğe girersen alt yapın da olduğu için derslerde, vizelerde zorlanmazsın yani meslek lisesi mezunu olup 80 milyarı basıp piri reise girersen alt yapın olmadığı için mat3 mat4 ü halledemez mezun olamazsın. Şu devirde emin ol 4 senelik bölüm kazanıp bitirmezsen çok zorluk çekersin. Eski gemilerde kötü şartlar altında çalışmak zorunda kalırsın. Maaş sıkıntısı çekersin. Düşünsene bu kadar zorlu meslek yapıyorsun ve ayın sonunda maaşını alamıyorsun. Ben mesela çalışmaya başladım durumum var özel ders alıyorum hedefim itü denizcilik fakültesi (puanı yüksek) bu yüzden önümdeki bir senemi de gözden çıkardım ders çalışmakla geçirip üniversite sınavından istediğim puanı alıp itüye gireceğim.

Son olarak bu ülkede çalışmayana ekmek yok. Gerçi çalışana da ne derece ekmek var orası tartışılır. Ama şu da acı bir gerçek, sen 4 sene üniversite okursun bilgi sahibi olursun işverenin ise lise mezudur. Ben biraz karamsarımdır kusura bakma umarım kendin için en doğrusunu seçersin.

Bjkliardii, kardeşim herşeyin hayırlısı,4 ay içinde ne kadar olur bilemiyorum, vakit kaybetmeden çalışmaya başladım ama 4yıllık için yeterli bilgimin olmadığının farkındayım,bir sene mi daha feda edip 1sene tekrar çalışmakta istemiyorum sene kaybetmek yani,yazdıkların için teşekkür ederim ALLAH YARDIMCIN OLSUN İNŞALLAH İSTEDİĞİN ÜNİVERSİTEYE LAYIKIYLA GİDERSİN. AMİN

Kardeşim, yök ün METEB bölgeleri diye bir sistemi var; Yanlış bilgilendirme olmasın ancak bilgiğim kadarıyla kısaca anlatayım sana... Sen karamürselde okuyorsun ve denizcilik lisesisin... Diyelim ki Karamürsel üniv-2 yıllığı 3 kişi tercih edecek. Birincisi SEN ( KARAMÜRSELDE okuyorsun) , İkincisi X şahıs ( antalyada denizcilik lisesi okuyor) , üçüncü Y şahıs ise YGS den 350 almış olsun. Bu duruma göre sen denizcilik lisesi okuduğun için ve METEB bölgesinde olduğun için yani karamürselde okudun ve aynı ilde okul tercih ediyorusun, İlk olarak okul seni alır. İkinci olarak antalyada denizcilik lisesinde okuyanı alır, üçüncü olarak başka lise okumuş ancak puanla gelmek isteyeni alır... Bildiğim kadarıyla sistem bu şekilde işliyor. Tercihini buna göre sistemli yaparsan kazanırsın. Birde tercih sırası var,o da önemli , şimdi herkes hem harç parası vermemek için hem rahat olduğu için ilk sıraya senin sınıf arkadaşların Karamürsel üniv 1. öğretim yazacak... Sen ilk sıraya 2. öğretim yazarsan işi garantiye almış gibi bişey olursun ;) Söylediklerim %100 olacak diye birşey kesinlikle söz konusu değil, ben sana sadece sistemli tercih yap diye kısa bilgi verdim... Umarım başarılı olursun

Geri