Üniversitesini Okumasam Ne Olur ??

DoğukanSAİLOR

Denizci
Denizci
Sevgili denizciler. Ben şuanda meslek olarak denizlik okumaktayım. Ancak denizcilik üniversiteleri matematik ve fen bilgisi ağırlıklı olarak sınavda başarı istiyor. bunu hepiniz tabiki biliyorsunuzdur. Bende de bu sayısal ve fen hiç olmadığı için yani derslerini aldığım halde (dershanede halen almaktayım) yapamıyorum. o yüzden üniversite benim için zor görünüyor. Bende şöyle düşündüm. üniversiteyi girebileceğim bir meslek le okumak ve denizcilik için gerekli sertifikaları vs. dışarıdan ekol gibi özel yerlerden kurslarına giderek almayı düşündüm. eğer bunu yaparsam ne gibi zararları olacak bana denizcilik üstünde. yani maaş iş bulma gibi konularda.

okuduğunuz için teşekkürler :D

öncelik 2011 ekol UZAKYOL mezunuyum bu meslekte stajını bitirdikten sonra ilk kontrat bilemedin ikinci kontrat atana kadar felanca okullu derler ondan sonra eger iyi firmalarda sorunsuz olarak kontrat bitirmişsen A firmasından ahmet kaptan mehmet kaptan derler ama şuda çok önemli okuduğun okulun veya kursun sana verdiği yeterlilik.. artık EKOL ve TÜDEV uzakyol eğitimi vermiyor yakın yol ehliyetlerde bi iişine yaramaz eger biyerde dayın amcan yoksa, bu arada bunlar sadece gemide çalışacam diyorsan tabiki koskoca tarihi olan fakülteleride bukadar basit egale edemezsin hatta hakkını yiyemezsin eğer ileride üst düzey bir kariyer planlaman varsa şayet kesinlikle her hangibir fakülte bitirmen şart ayrıca toplumdaki eğitim statünü yükseltmek içinde bu durum geçerli... benim sana tavsiyem biraz daha şartları zorlayıp fakülte okuman olur artık eskisi gibi bazı kurslardaki eğitimleri alarak ehliyet sahibi olamıyosun... yani seninki biraz boş heves olur söyliyim onun haricinde kafaya takacak bişi yok bu mesleği yapabilben için sadece dikkatli ve saygılı olman yeterlidir... ama kendini geliştirmende herzaman senin lehine olur bunuda unutma imkanın varsa şimdiden çok iyi derecede ingilizce öğrenmeye bak zaten çoğu açığını onunla kaparsın istediğin fakülteden,istediğin kurstan adamı getir bunlara şahsen kendimide dahil ediyorum türk denizciliğinde genel olarak ingilizce yetersizliği malesef var... tesadüf bu işe merakı olan yada dağa önce kolej veya başka unıversıte bolumunu ıngılızce olarak okumuş arkadaşlar en kıral kaptan bile daha çok dikkat çekiyor şirket tarafından geleceğe yonelik planlamalar içerisinde....

Geri