Uzakyol 1.zabit 06.03.2011 Antalya

• Konuyu açan Konuyu açan begde
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

begde

Küpeşteci
Denizci
arkadaslar hatirladigim sorulari elimden geldigince paylasmaya calisiyorum ;

1- Sharpness Dock 10 Nisan 1999 son yuksek su? = 8.5 m

2- samndiranin seklini vermis. kure tepelikli. ozelligi RW ? = emniyetli su samandirasi

3- 000 rotasina gidiyorum VQ(9)5 sn pruvamda ? = guneyinden gecerim

4- Hangisi akustik parakete ozelligi degildir ?= cevabini bilmiyorum. termostat ile ilgili bisi vardi onu isaretledim. ama farkli yerlerde farkli cevaplar da hatirliyordum. bilen varsa beni aydinlatirsa sevinirim.

5- 150 dereceye gidiyorum. bir gemiyi 150 hakikde gordum. nisbi kerterizi nedir ? = yeni soru sanirim daha once gormedim ben. 0 cevabini verdim ben.

6- saat 12:00:00 UT? = Ortamala gunes Greenwhich ust meridyeninin ustunde.

7- gormedigim bir plotlama sorusu vardi. rotam 015. daha sonra iki kerteriz vermis bir cisimden. akintiyi soruyordu. bunu yanlis yaptim buyuk ihtimal

8- haritada emin olunmayan derinlik? = SD ( suspicious depth )

9- kalkis ve vertex noktasi verilmis kalkis rota 60 derece ilk ara noktayi soruyor?= mevkileri hatirlamiorum fakat eski sorularda cok benzeri vardi. bende o sikka atladim. fakat rakamlari degistirmisler sanirim.

10- 2011 tarihli bir goksel hesap sorusu vardi. bir mevkii vermis gunesin dogus zamanini soruyor

11- samsun yada sinopta 155 derece ve 1knot lik akintiyi olusturan ruzgar ? = karayel 50 knot dedim

hatirladiklarim bunlar arkadaslar. cayro hatasi ile iki soru daha vardi sanirim. 60 ile kaldigim icin sinirim bozuldu bayaa. artik ikinci sefer daha ciddi hazirlanacagim. problem sorularini ezberlemeye calismaktansa nasil yapildiklarini ogrenmek daha mantikli olacak sanirim. cok da zor islemler degil sonucta. kendinizi saglama alirsiniz. ben ettim siz etmeyin . herkese basarilar

sanada hep yenı soru degılde eskı tıp sorular fakat sayılar degısık bu sans ısı arkadasım kımısıne hep eskı kımısıne de hep yenı agırlıklı cıkıyor bende ıngılızce dersın den kalmıstım umarım bırdahakıne verırsın bol sanslar

Geri