Uzakyol 1. Zabitlik Stabilite Sınav Soruları

tunagoher

Küpeşteci
Denizci
Selam millet.!
Girmiş olduğum Stabilite sınavından hatırlayabildiğim sorular;

2 adet deplasman ve deadweight hesaplama sorusu. ( bu sorularda deplasmanın geminin tüm ağırlığı olduğunu bilmek ve dwt in taşıma kapasitesi olduğunu bilmek gerekiyor dolayısı ile ikisinin farkı olan light ship kavramıda bilindiğinde kaçırılmayacak tarzda basit sorular.
formüller ;
yüklü deplasman - boş deplasman = deadweight
deadweight + light ship = deplasman

klasik bumba donanımında topuğun direğe oturduğu yerin ismi soruldu cevap ıskaça değil (kazboynu)

1 adet FWA sorusu önce draf değişim miktarı bulunarak deplasmana ulaşılıyor soruyu geçenlerde formda bi arkadaşa anlatmıştım.

1 adet FSM sorusu yanlız geminin yüzdüğü su yoğunluğu verilmediğinden FSC formülüyle çözülüyor çıkan GM küçülmesi miktarınıda GM = KM - KG formülünden bulunan GM değerine GMk uygulanıyor.

Tanklardaki yakıt miktarı ölçülürken hangisi dikkate alınmaz sorusuvardı cevap ölçüm zamanı değil. ( Tanktaki inert miktarı )

yağ yakıt defteri hangi gemilerde bulunur ( 150 grt üzeri tankerler 400 grt üzeri tüm gemiler ) şıkkı doğru olan

Ambalajlı hassas yükler nasıl taşınır veya yüklenir gibi bi soru : ( Tahta Sapan )

derinlikleri aynı olmak şartı ile hangisinin çif dip derinliği daha fazladır diye sorulmuş
burada tip 2 asit ve kimyasal tankerler ve cevher gemisi şıkları arasında kaldım ama cevap kesinlikle CEVHER gemisi

duba sorusu baş kıç draftları verilen dubanın gm yüksekliğni filan soruyor bu soruların rakamları değişikti ama çözümü birebir aynıydı.

blok katsayısı belli olan bi teknenin deplasmanıve draftı soruluyor. rakamları hatırlamıyorum malesef ama formda var bu soruda

simson metoduyla alan hesaplama sorusu ama dereceler
0 05 10 20 25 30 şeklinde artıyor çözerken derece aralıklarını 10 ar 10 ar alınca yine sonuç çıkıyor.

hatırlayabildiklerim bukadar. rakamları hatırlamadığım için yazamadım.
stabiliteyle alakalı her ne sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz. herkese kolay gelsin

kitaptan kastınız bu sitede satılan kitap sa eğer ben o kitaptan hiç çalışmadım. dolayısıyla bilemiyorum. ama ben formdaki çıkmış sayısal ve sözel sorulara çalıştım onlar arasından birebir denilecek kadar benzer sorular vardı.

Geri