Uzakyol 2.mak.ckan Sorular

cancan41

Küpeşteci
Denizci
selam arkadaslar 2 ocak da kocaeli sinav salonunda uzakyol 2.mak/muh.sinavina girdim.malesef tek soru ile kaldim.hatirladigim sorulari paylasiyorum.

1)hem mekanik hem hidrolik governorlerde asagidakilerden hangisi bulunur
a)servomotor silindiri
b)servomotor pistonu
c)birincil dengeleme cihazi
d)governor agirliklari<<<<
e)kincil dengeleme agirliklari

2)gemilerde fuel oil veya bunker yakitinin depolanmasinda kullanilan tanklarin adi nedir
a)ving tank
b)servis tank
c)dinlendirme tanki
d)doublebatim tanklar<<<<
e)kic pik tank

3)asagidaki buharlardan hangisi termodinamik gaz kanunlarina uymaktadir(soru ve siklar biraz degisik fakat cvap ayni)
a)kuru buhar
b)yas buhar
c)kizgin buhar<<<<
d)curuk buhar
e)hicbiri

4)yuksek kukurt icerikli yakitin kullaniminda olasi sonuc ne olur(burdada siklar farkli cevap ayni)
a)tuusma gecikmesnin buyumesi
b)yaglama yaginin incelmesi
c)on yaglama
d)korozyon<<<<
e)mukemmel yaglama

5)impals ve aksi tesir turbinlerinin bir keys icinde birlestirilmesiyle meydana gelen turbine verilen isin hangisidir.
a)aksiyon
b)reaksiyon
c)kombine turbin<<<<
d)impals
e)birlesik basinc hiz turbini

6)ozgul endike yakit tuketimi 0,140 kg/ihp saat olan bir makinenin gucu 6400 ihp dir.makina 24 saatlik bir operasyonda ne kadar yakit harcar
a)24,504 ton
b)23,504 ton
c)22,504 ton
d)21,504 ton<<<<
e)21,604 ton

7)eger asiri doldurucu gaz turbini,dizel makinasinin egzoz gazlariyla calistiriliyorsa bu tur supersarj sistemi aagidakilerden hangisidir.
a)mekanik supersarj
b)kismi supersarj
c)turbosarj<<<<
d)asiri doldurma
e)skavencin

8)dogru akimli dizel makinalarinda supurme portlari egzoz valflarina gore ne zaman acilir
a)egzoz valflarindan once
b)egzoz valflariyla ayni anda
c)egzoz valflarindan sonra<<<<
d)once acilir once kapanir
e)once acilir sonra kapanir

9)bir dizel makinasindan alinan ornek yagin analizinde bulunan hangi notrlesme degeri yaglama yaginin degistirilmesini grektiri.
a)0,5-0,6 mg KOH/g yag
b)0,4-0,5
c)0,2-0,3
d)0,6-0,8
e)1,0-2,0<<<<

10)calismakta olan bir makinede yuksek sogutucu sicakliginin sebebi nedir
a)sogutma pompasinin asiri bir sekilde asinmis olmasi
b)yeterli olmayan sogutucu
c)sogutma sisteminde hava
d)tatli su kuleri borularinda deniz canlilarinin olusumu
e)yukaridakilerin tumu<<<<

11)gemi dizel makinelerinde ilk harakette kullanilan havanin bainci GENELLIKLE kac bardir
a)40
b)35
c)30
d)25<<<<
e)20

12)asagidaki hangi buhar turbinide nozul gurubu yoktur
a)parsons<<<<
b)rato
c)kurtis
d)delaval
e)kurtis-rato

13)turbinlerde stimin suratini arttirmak suretiyle onun termik enerjisini kinetik enerjiye asagidaklerden hangisi cevirir
a)turbin kanatlari
b)diyaframlar
c)nozullar<<<<
d)turbinler
e)pistonlar

14)skoc kazanlarinda kazanin on ve arka aynalarini birbirine baglayarak kazanin dayanikliliginin arttirilmasini saglayan uzun celik cubuklari adi nedir
a)masura
b)kopru payanda
c)girder stey
d)payanda<<<<
e)civata

bunlardan 2 sorunun cevabı yaktı benı kardes.....bırısı korozyon olan soru. 3 subata hazırlanıyorum sımdı.ters kose olduk yanı.....

Geri