Arkadaşlar sınavdan 95 alarak geçtim. 1 adet yanlış sorununda doğru cevabını bularak size yeni soruları yazıyorum.
1-) Dizel makinalarda beyaz duman oluşumun aşağıdakilerden hangisi sebep olmaktadır?
Cevap: Silindire yada silindirlere su girmesi
2-) Baştan ve kıçtan şamandıraya bağlı olan bir gemi rüzgarı neresinden alır?
a) kıçtan b) baştan c) kemere hizasından d) baş omuzluktan
Cevap e) RÜZGARDAN ETKİLENMEDEN SABİT KALIR.
3) Pistonların dikey hareketini dairesel harekete dönüştüren makine parçası aşağıdakilerden hangisidir? (Ben bu soruyu yanlış cevapladım konnektin rotu işaretledim)
Doğru cevap: Krank mili
4) Alevli ve buharlı boru devrelerinde oluşan aşırı basınçtan dolayı kazanın patlamasını önleyen valf hangisidir?
Cevap: Safety (emniyet) valfi.
Diğer sorular eski sorulardan ya da benzer sorular şeklinde geldi. Dikkatli okumakda fayda var. Başarılar.
1-) Dizel makinalarda beyaz duman oluşumun aşağıdakilerden hangisi sebep olmaktadır?
Cevap: Silindire yada silindirlere su girmesi
2-) Baştan ve kıçtan şamandıraya bağlı olan bir gemi rüzgarı neresinden alır?
a) kıçtan b) baştan c) kemere hizasından d) baş omuzluktan
Cevap e) RÜZGARDAN ETKİLENMEDEN SABİT KALIR.
3) Pistonların dikey hareketini dairesel harekete dönüştüren makine parçası aşağıdakilerden hangisidir? (Ben bu soruyu yanlış cevapladım konnektin rotu işaretledim)
Doğru cevap: Krank mili
4) Alevli ve buharlı boru devrelerinde oluşan aşırı basınçtan dolayı kazanın patlamasını önleyen valf hangisidir?
Cevap: Safety (emniyet) valfi.
Diğer sorular eski sorulardan ya da benzer sorular şeklinde geldi. Dikkatli okumakda fayda var. Başarılar.