Uzakyol Kaptan Yeterlilik Sınavları

• Konuyu açan Konuyu açan askar
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

askar

Küpeşteci
Denizci
İyi günler,

İzmir goss merkezinde uzakyol kaptanlık sınavlarına girdim ve geçtim. sınava girecek diğer insanlara yardımcı olur diye genel olarak soruların nereden geldiğini anlatmak istiyorum. Açıkçası sorular teker teker aklımda kalmadı ama genel olarak bilgi vermek gerekirse:

Seyir

Güven Tuncer'in seyir 1-2-3 kitabından çalışmakta yarar var. Np 401 ile büyük daire seyri sorusu kesin geliyor. Bunun yanında pusula tahsisi sorusuda kesin geliyor. Bir de gel-git hesabı ve radar plotlaması garanti. Ayrıca göksel seyirden gha dec hesaplamaları ve sekstant yüksekliğinin Ho ya çevrimi geliyor.

Meteoroloji,

Ayşe Yılmaz, Süreyya Öner in kitabını bir kere okumakta büyük yarar var kavramlar ve sorular bu kitaptan alınmış. Cephe sistemleri ve siklonlar karışıkta olsa çalışmakta yarar var.

Vardiya,

COLREG kesinlikle çok iyi ve dikkatli bir şekilde okunmalı. Normalde işimize yaramadığı için geçtiğimiz tanımlar kısmından soru geliyor. COLREG e hakim biri rahatlıkla bu testi yapar.

Geri kalan dersler için eski sorulara çalışmak yeterli. Hukuk için bazı kavramlara TTK dan bakmakta yarar var. İnternetten rahatça ulaşabilirsiniz.

Herkese başarılar.

sorumlu olunan dersler

selamlar süvari bey sorumlu olunan dersler nelerdir lütfen söylermisiniz

seyir
meteroloji
vardiya
gemi manevrasi
ingilizce
baska ders varmi

Dersleri merak eden arkadaşlara :

Ders Geçme Notu
(31) SEYİR (YÖNETİM) 70
(32) VARDİYA STANDARTLARI (YÖNETİM) 70
(37) GEMİ MANEVRASI ve GEMİ MAKİNELERİ 70
(38) METEOROLOJİ VE OŞİNOGRAFİ 60
(40) DENİZ HUKUKU, U.D.S., PERSONEL İDARESİ, DENİZ İŞLETMECİLİĞİ 70
(41) İNGİLİZCE 75

Thanks in advance...

iyi günler arkadaşlar, uzakyol kaptan sınavına gireceğim çıkmış sorulara nereden ulaşabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden herkese teşekkürler

Uzakyol Birinci Zbt yada Uzakyol Kaptanlık ehliyeti için sınavlara girenler mümkünse Gemi manevraları,Gemi Makinesi,Vardiya Standartları,Seyir ve Meteorolojiden yeni çıkan soruları cevapları ile paylaşırmısınız?

iyi günler, bende sınav için gün saydırdım ve evrakları geçen hafta salı verdim ama hala mailime şifre göndermediler, sizde ne kadar sürede göndermişlerdi ve nerden geliyor bu şifre telefon edicem ama nereye sormalıyım, liman başkanlığına mı goss mi?

iyi günler, bende sınav için gün saydırdım ve evrakları geçen hafta salı verdim ama hala mailime şifre göndermediler, sizde ne kadar sürede göndermişlerdi ve nerden geliyor bu şifre telefon edicem ama nereye sormalıyım, liman başkanlığına mı goss mi?

Geçen hafta salıdan beri gelmediyse normal dışı birşey olması muhtemeldir.

Normal şartlarda en geç 2-3 gün içinde (limanın yoğunluğu burada faktör) , başvuru yaptığınız forma yazdığınız e-mail adresine gönderilmesi gerekiyor. Tabii ki o forma yazdığınız bilgilerin görevli tarafından doğru girilmeme durumu söz konusu,özellikle limanınız istanbuldaysa bu bir nebze daha fazla muhtemeldir.

Hangi limana başvuru yaptıysanız orayı arayın,gemi adamları servisine bağlanın,telefonu genelde operatör açar,o yüzden ona dert anlatmanıza gerek yok,gemi adamı servisiyle görüşmek isteyin fakat yine istanbulsa limanınız belki bir anda belkide saatlerce bağlanmama telefonun düşmemesi vb..gibi durumlar hiç abartmıyorum Saatlerce sürebilir,bağlı olduğunuz liman şehri dışındaysanız telefonu deneyin. Baktınız olmuyor yada bağlı olduğunuz limanla aynı şehirdeyseniz hemen atlayıp gidin.

Son olarakta bunları yapmadan mail adresinizdeki spam kutusuna bakın bazen oraya düşüyor.

Selamlar

uzakyol kaptan sınavları

iyi günler arkadaşlar,
sınavlar hakkıında bir iki genel bilgi paylaşmak istedim.

İNGİLİZCE:
bence tüm sınavların içinde en süprizi. çok fazla yeni soru var ve çalışmanın ucu bucağı yok. en önemli faktör şansınız. ingilizceyi en başta halletmenizi tavsiye ederim en azında kalırsanız diğerlerini yakmamış olursunuz.
ben soru bankasından çalıştım 5 soru geldi kalan soruları genl bilgi ve tecrübemle yaptım aman dikkat.

METEOROLOJİ:
ingilizceden sonra en çok zorlayandı. 1 günlük çalışma yeterli olmadı. en son okulda gördüğümüz bilgiler olduğu için biraz konudan uzak kalıyor insan. ayşe hocanın kitabı mutlaka elinizin altında olsun. çünkü kitap ve forumdaki bazı soruların cevapları yanlış.

GEMİ MANEVRA ve MAKİNA:
Süpriz bir sınav . kitaptan çok az soru geldi. manevrada sıkıntı olmuyor ama makina biraz zorluyor. genel bilgi ve tecrübenize güvenmeniz lazım.

HUKUK:
marpol ve sözleşmelere kesinlikle hakim olmalısınız . sınavın yarısı cebinizde olur. çok fazla yeni soru yok . forum ve kitaba bakmanız yeterli.

VARDİYA:
Çalışması en rahat sınav, sorularda değişmediği için eski sınavlardan hatırladıklarınız yeterli. colreg in excel formatı yeterli olacaktır.

SEYİR:
yeni soru pek yok eski konular eski sorular.

başarılar arkadaşlar.

Bugün ingilizce sınavına girdim. Okanbozkurt84 arkadaşımın yorumuna tamamen katılıyorum. Sakin kaptanın soru bankası sanırım demode kalmış çünkü oradan 5/20 oranında soru geliyor. Sınav barajı yüksek. Aman dikkat derim.

arkadaslar neredeyse iki senedir sinavlara giriyorum ara ara. is guc bir turlu hepsini biteremedim...sene oldu 2018...yeni girenler var mi? allah rizasi icin nereden calisalim ne yapalim yardimci olun...tesekkurler

ben burdaki soru bankalarından satın aldım ve sınavları bir kere de verdim. soru bankasına çalışır ve burdaki forumlardaki gireceğiniz derslerle ilgili notlarıa bakarsanız yeterli olur.

Sınava giren arkadaşlara ingilizceyi sona bırakmayı tavsiye ederim.çünkü diğer derslerin sorularından geliyor. Eski soru bana da 8 civari geldi.ama diğer soruları konuları bildiğim için cevapladım ve 80 aldım. Sınava girmek için şifre bekleyen arkadaşlar posta kutusuna bakarken önemsizlere de baksın.1 haftaya gelmezse sefaköydeki gasm'nin numarasını arayıp , sınav merkezini tuşlasın.

Merhaba iyi gunler,
Uzakyol Kaptan yeterlilik sinavlarina ek olarak istenen Yds sinavi puani 70 ten 65e cekildigi bilgisini sozlu olarak aldim fakat bu konuda yazili bir dokuman ya da duzeltme goremedim.Guncel bilgisi olan arkadaslar paylasabilir mi ?simdiden tesekkurler...

Geri