Uzakyol Kaptanlık Yeterlililigi

aliarjin

Küpeşteci
Denizci
arkadaşlar selamlar.....

10 gun once uzakyol kaptanlık sınavlarını bıtırdım ve şimdi beklemedeyim..... ancak yeni yeterliligimin liman cüzdanıma işlenmesi hangi kuruma ne zaman ve nasıl başvuracagım hakkında net olarak bilgim yok.... bu konuda daha once tecrubesi olan arkadasların tarafıma bilgilerini aktarmalarını bekliyorum.... keza aysonuna kadar evraklarımı cıkarıp sefere gitmem gerekiyo...

şimdiden yardımcı olacak tüm arkadaşlara tessekurler....

genel itibarı ile tüm limanlarda uygulanan prosedür :

Tüm sınavlara girdikten sonra gasm tarafından başarı belgeniz baglı olduğunuz bölge müdürlüğüne gönderiyor.

Son sınavı takip eden ilk cuma günü.

yaklaşık 7-10 gün kadar sürüyor.

Bölge müdürlüğünden eğer limanız bölge ise evraklarınız birleştirip posta ile ankaraya gönderiliyor fakat liman cüzdanız burada kalıyor. Ankaradan evraklarınız kontrol edilip online olarak sistemden sizin yeterliliğiz açılıyor.açılmasına mütakip istanbul bölgeden cüzdanız yazdırılıyor. yok limanınz bölge de alt liman başkanlıkları ise (tuzla-ambarlı) gibi yeterliliginiz bölgeden limanıza gidiyor daha sonra üst yazı ile tekrar bölgeye geliyor.bundan sonraki işlem önceki ile aynı.bu işlem de yaklasık 10-15 gündür.

burada önemli olan örneğin limanınız istanbulda kabataş ise işiniz daha kısa sürüyor ama örneğin tuzla ise bu sefer tuzla da kabataşa bölgeye yazı gönderiyor.

Burada evrakları elden takip ederseniz işlemleriniz hızlanır.Örneğin evrağı alıp posta yerine kargoya teslim edelim derseniz ve limanınızdaki görevlide bunu kabul eder ise işlemleriniz hızlanabilecektir.

Yoksa normal prosedür ile işlemler 3 haftaya yakın sürüyor gibi.

Bu işi en iyisi başvuru limanınızdaki kişi ile görüşerek çözebilirsiniz ki kanımca aysonuna her halde yetişmeli cüzdanınız ama unutmayalım burası Türkiye!..

Kolay gelsin...

cevap için cok tessekur ederim .... benim liman istanbul kabataş.... soyledıgınıze gore kabataş limanından basarı belgemin gelip gelmedigini ogrenmem ve sonraki işlemleri de hızlandırmak ta sanırım bana duşuyo..... cok teseekur ederim....

doğrudur,sizin hızlandırabileceğiniz kısım ise Kabataşın Ankaraya göndereceği sırada olabilir.

Onlar evrakı normal postaya veriyorlar,eğer siz oradaki görevli ile anlaşabilirseniz siz kargo ile gönderin birkaç gün kazancınız olabilir.

bi soru daha .... peki istanbul kabataş limanına başarı belgemin gelip gelmedigini nasıl ogrenirim...... liman başkanlıgına ugramak zorundamıyım yoksa tlf la ogrenebilirmiyim....veya internet yolu ile...

telefon yeterlidir, sanırım internette vardır nu.su siz bakın eğer bulamazsanız bende olacak sanırım buraya yazarım.

limana gitmeye gerek var mı?

peki gasm.dan limana giden evrakların Ankara'ya gönderilmesi için müracat gerekiyor mu?geçen hafta çarşamba sınavım bitti ve cuma günü limana gönderdiler diyelim benim liman başkanlığına gitmem gerekiyormu yoksa kendileri gönderiyorlar mı?

Geri