Uzakyol V.z. Yim Iş Bulamıyorum

kaptancanali

Denizci
Denizci
Herkeze merhaba, ben itü denizcilik fakültesini bitirdim, ehliyetimide aldım, 3 aydır iş arıyorum. Hiçbir yerde bulamadım, başvurduğum heryer zabitlik tecrübesi istiyor. Adamlar 3. zabiti bile en az 1 kontrat tecrübeli istiyor. Stajlarımı kuruyükte yaptım, tankere çıkabilseydim iş çok ama kuruyük piyasasında iş bulamıyorum. Ben nerde tecrübe kazancam hiç anlamış değilim. Uzun stajımı Ulusoyda yaptım onlarda pozisyon olursa cağırcaz diyorlar 2 aydır. Simsarlara başvurdum son 1 aydır. Çıkan işlerde 6000 tl filan veriyor, simsarında komisyonu var, hadi onada razı olayım diyorum, şirketi araştırınca kara listede çıkıyor ismi. Neyapıcam bilmiyorum, personel müdürleri piyasada kriz var diyor. İzmir de oturuyorum, İstanbula 2 sefer gittim kaldım 20-25 şirketle görüştüm, kimisi başvuru almadan kapıdan çevirdi ihtiyacımız yok diye örneğin yasa. Kalan şirketlerin tamamınada cv mi yolladım. Bazılarıylada telefonda görüştüm. İzmirdeki şirketlerede başvurdum, sonuç yok neyapabilrim sizce daha fazla. Bu simsarların bulduğu şirketlere gidip bedavaya calısıp tecrübemi kazanayım. Birçoğu maaş ya hiç ödemiyor yada kısmen ödüyor.

GERÇEKTEN Piyasa ayaklar altına alınmış.bugün YDO mezunu biri iş bulamıyorsa bu gerçekten çok ama çok kötü bir durum.kardeşim ne yap ne et.git ay tanker stajını yap 3 yükleme tahliye diyorlar.tankerci olursan 1 kontrat sonunda Türkiyede kapısını çaldığın her firma hoşgeldin çeker sana.

Nasıl yok ya ? Hiç ihtiyacım olmadığı halde meraktan gempo'ya bakıyorum. Uzakyol Vardiya Zabiti arıyolarlar. Maaş da bence yeterli. İlk kontratta gidilir. Sonrasında seçme sırası sanada gelecektir.

GOC'lu Uzakyol Vardiya Zabiti ( üstelik Den. Fak. mezunu ) işsiz kalıyorsa sıkıntı piyasada yada şirketlerde olamaz.hhuh

ıngılızcesı ıyı olan arkadaslar benle ırtıbata gecsınler ,yakın zamanda yabancı sırket de 2. kontratımı atıcam ,personel mudurunden aldıgım bılgıye göre nısan basında 2 gemısınde 3. kpt ıhtıyacı olacak,daha önce zabıt olarak kontrat atmıs olmanız sarttır ödemeler calıstıgınız ayın 25 ınde ,maas euro dur,gemıler Turk armatorlerının gemılerıyle kıyaslanamayacak kadar ıyı ve iş yuku % 80 daha hafıfdır,gemıde tek turk olacaksınız ve butun konusmalar ıngılızce olacaktır sımdıden belırteyım

selam abi 3. sınıf güverte öğrencisiyim ve açık deniz stajı aramaktayım yabancı şirket düşünüyrum yardımcı olma imkanınız var mı İngilizcem iyi seviyede haziran sonu gemi için hazırım

denizcilik fakültesi 4 yıllık bitirip iş bulamıyorsan ingilizcen felan yetersiz olabilir. Yabancı firmalar var trilyon tane, eskiden olsa internet yok bir tek sabit telefon ile faks ile haberleşme olduğu zamanlar kaptanlar şirket önlerinde yatar gemiye çıkmak için armatörlere yalvarırlardı. şimdi internette arattırırsan kum gibi şirket var.

bazı arkadaslar mesaj atmıs nete pek gıremıyorum burdan yazmamda sakınca yoktur sanırım ,mesajlar ucmus mail de gördüğüm halde sıtede görünmüyor herneyse ,sırkettekı tek türk 3. Ben varım ,maaş sağlam dediğim gibi,iş arayan arkadaslar en yakın zamanda cv atsınlar ,hazıran temmuzda yaklasık olarak 20 kadar gemide 3. Değişimi olacak ,personel listesi tüm gemilere her ay yollandıgından dolayı görebılıyoruz,yaklasık 1 ay onceden sızı gemıye fıx lıyorlar yanı shengen vs ıslemlerı ıcın sonra ıstedıgınız yerden ucak bıletı fılan alınıyor butun masraflar onlardan ,ben dutch bayrak gemıdeyım bızım saglık gecmıyor hollanda dan aldılar saglıgı doktor kontrolu vs oldum yanı ,tr de 200 usd mı neydı ,lıberya yada dutch flag gemılerı ,shengen genelde 2 senelık alıyorlar ucretı sız odeyıp gemıde kpt a harcamaları verıyorsunuz maaşa eklenıyor ,baska gemıde bı turk arkadas 2. Daha var ,cv atın illakı dönerler ,sırketle yazısmalar mail uzerınden ayrıca bı arkadas 20 personel degıscek dıye de söylemeyın : yaklasık 40 kadar 5-8 bın dwt gemılerı var kuruyuk olarak,offshore ,kontreyner dökmecı fıloları da var baya buyuk sırket umarım ) bol şans duyanlar diğerlerine de iletebilir ,filipinli alacaklarına türk alsınlar benım bı cıkarım vs yoktur baştan soyleyeyım, mesaj atanlarda mail adresi yazsın sitede mesajlar siliniyor
www.feederlines.nl

bazı arkadaslar mesaj atmıs nete pek gıremıyorum burdan yazmamda sakınca yoktur sanırım ,mesajlar ucmus mail de gördüğüm halde sıtede görünmüyor herneyse ,sırkettekı tek türk 3. Ben varım ,maaş sağlam dediğim gibi,iş arayan arkadaslar en yakın zamanda cv atsınlar ,hazıran temmuzda yaklasık olarak 20 kadar gemide 3. Değişimi olacak ,personel listesi tüm gemilere her ay yollandıgından dolayı görebılıyoruz,yaklasık 1 ay onceden sızı gemıye fıx lıyorlar yanı shengen vs ıslemlerı ıcın sonra ıstedıgınız yerden ucak bıletı fılan alınıyor butun masraflar onlardan ,ben dutch bayrak gemıdeyım bızım saglık gecmıyor hollanda dan aldılar saglıgı doktor kontrolu vs oldum yanı ,tr de 200 usd mı neydı ,lıberya yada dutch flag gemılerı ,shengen genelde 2 senelık alıyorlar ucretı sız odeyıp gemıde kpt a harcamaları verıyorsunuz maaşa eklenıyor ,baska gemıde bı turk arkadas 2. Daha var ,cv atın illakı dönerler ,sırketle yazısmalar mail uzerınden ayrıca bı arkadas 20 personel degıscek dıye de söylemeyın : yaklasık 40 kadar 5-8 bın dwt gemılerı var kuruyuk olarak,offshore ,kontreyner dökmecı fıloları da var baya buyuk sırket umarım ) bol şans duyanlar diğerlerine de iletebilir ,filipinli alacaklarına türk alsınlar benım bı cıkarım vs yoktur baştan soyleyeyım, mesaj atanlarda mail adresi yazsın sitede mesajlar siliniyor
www.feederlines.nl
Hocam verdiğin bilgiler için çok teşekkürler,rica edersem şirket ve vize işlemleri hakkında bilgi almam mümkünmüdür?e mail adresim; alper.tx@hotmail.com selamlar.

arkadaslar pm ataranız maıl adresınızı daha ıyı olur ordan benım maıle dusuyor zaten görebılıyorum, sıteye hep gıremıyorum malum ınternet avrupada pahalı ,elinizi cabuk tutun sımdıden bakmaya baslamılardır ıneceklerın yerıne

Geri