Herkeze merhaba, ben itü denizcilik fakültesini bitirdim, ehliyetimide aldım, 3 aydır iş arıyorum. Hiçbir yerde bulamadım, başvurduğum heryer zabitlik tecrübesi istiyor. Adamlar 3. zabiti bile en az 1 kontrat tecrübeli istiyor. Stajlarımı kuruyükte yaptım, tankere çıkabilseydim iş çok ama kuruyük piyasasında iş bulamıyorum. Ben nerde tecrübe kazancam hiç anlamış değilim. Uzun stajımı Ulusoyda yaptım onlarda pozisyon olursa cağırcaz diyorlar 2 aydır. Simsarlara başvurdum son 1 aydır. Çıkan işlerde 6000 tl filan veriyor, simsarında komisyonu var, hadi onada razı olayım diyorum, şirketi araştırınca kara listede çıkıyor ismi. Neyapıcam bilmiyorum, personel müdürleri piyasada kriz var diyor. İzmir de oturuyorum, İstanbula 2 sefer gittim kaldım 20-25 şirketle görüştüm, kimisi başvuru almadan kapıdan çevirdi ihtiyacımız yok diye örneğin yasa. Kalan şirketlerin tamamınada cv mi yolladım. Bazılarıylada telefonda görüştüm. İzmirdeki şirketlerede başvurdum, sonuç yok neyapabilrim sizce daha fazla. Bu simsarların bulduğu şirketlere gidip bedavaya calısıp tecrübemi kazanayım. Birçoğu maaş ya hiç ödemiyor yada kısmen ödüyor.