Uzakyol Vardiya Mühendisi Hakkında

kartal721

Küpeşteci
Denizci
uzakyol vardiya mühendisi denilince ben şöyle anlıyorum uzak yol gemi makineleri mühendisi doğrumu ?
ben uzak yol gemi makineleri mühendisi olmak istiyorum gemi makineleri lisesinden mezun olup fakültelere gitsem ola bilirmiyim ?

Öncelik ile doğru anlamışsın tam açılımı gemi makinaları işletme mühendisliği fakat gözünü fakülteye diktiysen hiç liseyi karıştırma zaten önü kapanıyor artık git bir düz liseye mat 2 fen 2 çalış adam akıllı sonra gir denizcilik fakültelerine hem kendini bu yaştan mesleğe verme farklı bölüm olsa tamam da denizcilik hatta gemiye çıkmak her baba yiğidin harcı değil daha liseden şartlama kendini ben geçmişimi yazdım sana ama benim farkım ben çok sevdim mesleği ama herkes aynı olacak diye bir kaide yok hadi bakalım yolun açık olsun başarılar

teşekkürler abi fakat ben bu mesleği küçüklükten beri yapmak istiyorum hani küçük çocuklar büyünce ne olcan diyorlar ya herkez polis,doktor olmak ister ama ben kaptanlık derdim gemi makinaları işletme mühendisliği olmak istiyorum ve olacağım düz lise veya anadolu liseselerine gidemem meslek lisesine gidersem daha hayırlı olacak

o zaman sana bir rota sunalım hemen önce ziya kalkavan anadolu denizcilik teknik lisesine başla ehliyetlerin düşürülme gibi bir muhabbet var düşürülmez ise okulu bitirince benim dönemim de 6 aydı sana 12 ay olabilir uzak yol stajını bitir 3000kw makina zabiti ol hiiççç 2 yıl karıştırma okumicam de inan faydasını göreceksin eskiden piri reis de uzakyol kursu açılıyordu 2 yıllıklara ama o artık açılmicak neyse dedeğim gibi önce lise ardından staj sonra 3000 kw yı al 20 ay hizmetini bitir kamu personeli dil sınavına çalış 50 al ondan uzakyol senindir Allah selamet versin bu benim yolum başka akıl veren olursa inanma yok zaten hee staja 16 yaşını doldurup liman cüzdanı çıkartarak çıkabilirsin okuldan 5 temel sertifikanın dersini aldıktan sonra lise 1 veya lise 2 olması lazım olmadı git makina atölyesine Burçin ağbi varmış 2009 mezunu de yardımcı olsunlar hadi sana kola gelsin

peki bu okul ziya kalkavan anadolu denizcilik teknik lisesi yatılı bir okulmu ? bu okula gidersem gemi makineleri bölümüne gireceğim değilmi

kpds geçme notu 50 değil 60 tır. üds de aynı. ielts 5.5 ve toefl 175 puan ( yeni sistemde karşılığı 67 puan) 'dır. bilgilerinize..

Uzakyol Vardiya Mühendisi tanımı, Lisans düzeyinde eğitim görmesine istinaden mühendislik ünvanı almış "Deniz Ulaştırma ve İşl. Müh." ve "Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri" bölümlerinden mezun olan her iki branşta da kullanılır.

peki bu bölümü yani gemi makineleri bölümünden mezun oldukdan sonra beni balıkçı teknesinde tamircisi olarak çalıştırmasınlar :(

Aslan sen istersen ingiltereden mezun ol elin anahtar tutmaz bir devreyi 2 ay da anca anlarsan değil balıkçı teknesi kıçtan takmaya bile almazlar sen üzme canını kendini göster ingilizceni geliştir her yol var okul iyi bir okul bazı hocalar gitmese daha iyi olurdu ama neyse kısaca iş sende bitiyor tamam ehliyetler düşürülebilir ama üstüne 2 yıllık okur yükseltirsin bir sürü yolu var ben şimdi ortaköy mezunuyum ne 2 yıllık ne 4 yıllık direk çıktım gemiye 3000 kw makina zabitiyim hizmetim bitiyor 7 ay kaldı kısmetse çalışıp uzakyola geçicem ama iş var yok değil iş kısaca sende bitiyor aslan hadi bakalım sende hoşgeldin

ben bu tecrübeyi atlattım burçin. benim ehliyetim 3000 kw makine zabitidir. şu anda son aşamadaym. bütün sınavları atlattım. sadece ehliyetimi liman cüzdanıma işletip, resmiyetini kazanması kaldı. yeni alacağım ehliyet uzakyol vardiya mühendisi/ makinisti. ingilizce sınavlarında en kolayı kpds dir. ama onunda yılda iki defa yapılıyor, biri zordur diğeri kolaydır. bu sınavlara çalışma konusunda tavsiyerim şunlardır; eğer bir kursa gidecekseniz, mutlaka sadece ve sadece bu sınavlara yönelik çalıştırma öğretimi almak gerekli. kursların genelde aşama olayları vardır. bunlara hiç girmeyin, tamamiyle zaman kaybı. çıkmış soruları tek tek çözün ama anlayarak ve bilinmeyen kelime bırakmadan. bu sınavlarda kazanmanın en büyük payı kelime dağarcığına bakar. anlarsanız çözersiniz. Ayrıca kendine güvenenler için söyleyeyim. Bu sınavlar, gemilerde yıllarca çalışmış olsa dahi, güverte ve makine zabitlerinin ingilizce çitasını bir hayli aşıyor. Bu sınavların bizlere uygulanması konusunda isyanımıda dile getirmek istiyorum;Bu sınavların bizlere uygulanmasında ingilizce hazırlık olayının bizde olmaması durmundan, genel ingilizcemizin fakültelilerle aynı seviyede olup olmadığının yoklanması durumu hakimdir. Belki kızanlar yada okuyunca sıkılanlar olabilir ama şunu söyleyeyim; fakültelerden mezun olanların % 99'u bu sınavlarda fakültede aldığı eğitimle başarılı olamazlar. Yani bu yapılan haksızlığın daniskasıdır. Artı bir durum daha var. Ben GASM'ın yaptığı genel ingilizce sınavına girmek istediğimde-ki daha kolaydır diğerlerine göre- Tüdev deki PÜSEM in açtığı kursu almam gerektiğini söylediler. Herşey bana round gibi geldi. Para tuzağı ve yine haksızlık.Bu yazışmamdan kimse yanlış anlamalara kapılmasın. Ben fakülte düşmanı filan değilim. Zaten tarafçı bir zihniyetimde yoktur. İyi olan kazansın isterim ama isyanım sadece sisteme..!Saygılar...

arkadaşlar biri yardımcı olursa sevinirm..ben uzakyol makina stajımı tamamladım.. gasm uzakyol vardiya müh. sınavlarını da geçtim.. ileri yangın, erm, ileri ilkyardım sertifikalarını almak zorunlu mu ? kuruyük de çalışacağım.. kimileri zorunlu diyo kimileri 2017 ye kadar süresi var diyor.. teşekkürler

Geri