Uzakyol Vardiya Mühendisliği Başarı Belgesi

orcunsert

Küpeşteci
Denizci
aralık sonunda girmiş olduğum son sınavı geçerek uzakyol vardiya mühendisliği sınavlarını tamamladım. bu süreçten sonra izmir limanından ankaraya belgelerin gidiceceği ve ankaradan başarı belgesi sertifika geliceği ve izmir limanından bunu teslim alıcağım söylendi. bugun 15.gün izmir limanını aradığımda biz belgeleri gönderdik ankarayı arayın dediler ankarayı aradığımda bize gelmiş bir belge gözükmyor dediler bu süreçte yapmam gerekenler hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

başarı belgeleri gasm merkezi tarafınca düzenleniyor.(gasm)gemi adamları sınav merkezi istanbul da bulunmaktadır.istanbulda başarı belgeleri düzenlendikten sonra sicil limanlarına gönderilir,dağıtılır bu sürede normal postayla olduğu için 15-20 günü bulur.daha sonra limana gelen başarı belgesiyle gerekli harçları yatırdıktan sonra cüzdanın sicil limanın tarafından ankara cüzdan basım merkezine gönderiliyor.
izmirin biz gönderdik diye söylemesi seni başka biriyle karıştırmış olabilirler. çünkü başarı belgesi geldikten sonra bankaya para yatırıp yeterlilik yükseltmek için başvurun gerekiyor.selametle

başarı belgeleri gasm merkezi tarafınca düzenleniyor.(gasm)gemi adamları sınav merkezi istanbul da bulunmaktadır.istanbulda başarı belgeleri düzenlendikten sonra sicil limanlarına gönderilir,dağıtılır bu sürede normal postayla olduğu için 15-20 günü bulur.daha sonra limana gelen başarı belgesiyle gerekli harçları yatırdıktan sonra cüzdanın sicil limanın tarafından ankara cüzdan basım merkezine gönderiliyor.
izmirin biz gönderdik diye söylemesi seni başka biriyle karıştırmış olabilirler. çünkü başarı belgesi geldikten sonra bankaya para yatırıp yeterlilik yükseltmek için başvurun gerekiyor.selametle

slm newcastle ,forumdan tanıdığım kadarıyla ,sen de cüzdan liman sorunlarıyla uğraşıyordun ,ne durumda halledebildinmi işleri,aldınmı cüzdanını ,kolay gelsin ..

merhaba ,evet aldım cüzdanı uzun sürüyor liman işlemleri sistemin yeni olmasından dolayı herhalde 40 gün kadar sürdü sormak istediğiniz işlem varsa cüzdanla ilgili yanıtlarım

merhaba ,evet aldım cüzdanı uzun sürüyor liman işlemleri sistemin yeni olmasından dolayı herhalde 40 gün kadar sürdü sormak istediğiniz işlem varsa cüzdanla ilgili yanıtlarım

aralık 24 te başvuru yapmıştım istanbul limana, cuma günü sistemde başvuru göründü ama taslak başvuru yazıyo ,ayrıcada sertifikaları ve cüzdan yenilemeyi girmişler fakat terfi görünmüyor,bu taslak başvurunun ne anlama geldiğini bilmiorum bugün aradım limanı ve ankarayı kimse cevap vermedi,cvp alamadım ,sizde olmamıştı değilmi başvuru durumu : taslak başvuru şeklinde..

stcw yenilemesini yapıp , yeterlilik için taslak başvuru halinde diye gösteriyorsa bilgileriniz online sisteme kayıt ediliyor diye düşünüyorum.halen cüzdanınız ankaraya gönderilmemiş,çünkü cüzdanı limanınız gönderdiği zaman ankara basım merkezi tarafından ulaşması bekleniyor diye atlantis sitesinde yazıyor.ulaştığı zamanda ulaştı yazısı yazıyor bu siteden takip yapılıyor https://atlantis.udhb.gov.tr/SeamanMvc/
sizin 20 gün olmuş istanbul limanında yoğunluktan dolayı olabilir
sicil limanı tarafından online sisteme girilen bilgiler ankara tarafından onaylandıktan sonra cüzdan ankaraya sadece yazdırılmaya gidiyor
limanın bilgileri sisteme girmesi ve ankaranın online olarak onaylaması 10 gün içinde oluyor sonra ankaraya gitmesi gelmeside 15 günü buluyor

arkadaşlar bende 05.02.2014 tarihinde son sınavımıda verdim şimdi başarı belgesini bekliyorum. bu 15-20 günlük süre içerinde yeni çıkan güvenlik belgeleri , erm ve ileri ilk yardım kurslarını almayı düşünüyorum. fakat bu kurslara kayıt için liman cüzdanı aslı ve fotokopisi isteniyor kurs merkezlerinde benim liman cüzdanımı stajdan sonra sınavlar için başvuru yaptığımda sicil limanım sınavları geçene kadar liman cüzdanın bizde kalacak dedi. şimdi gidip sicil limanımla görüştüm oradaki arkadaş ise başarı belgen henüz eline ulaşmadığı için liman cüzdanını alamazsın dedi. bende ekol denizciliği arayıp görüştüm durumu anlattım diplomanız varsa kursa kayıt yapabiliriz sorun olmaz dediler. şimdi aklıma takılan konu şu bu stcwleri aldıktan sonra liman cüzdanına işletirken bir sorun çıkar mı ? Çanakkale liman başkanlığı gemi adamları servisini aradım oradaki arkadaş sağ olsun çok yardımcı oldu bana dediği aynen şöyle ben nerden biliyim kurs merkezine sor onu bana getirirsin stcwyi ben işlerim dedi :)

aralık sonunda girmiş olduğum son sınavı geçerek uzakyol vardiya mühendisliği sınavlarını tamamladım. bu süreçten sonra izmir limanından ankaraya belgelerin gidiceceği ve ankaradan başarı belgesi sertifika geliceği ve izmir limanından bunu teslim alıcağım söylendi. bugun 15.gün izmir limanını aradığımda biz belgeleri gönderdik ankarayı arayın dediler ankarayı aradığımda bize gelmiş bir belge gözükmyor dediler bu süreçte yapmam gerekenler hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

selamlar,başarı sertifikasını cüzdana işletmeden önce güvenlik sertifikası zorunlu onu biliyorumda fakat brm ve ecdis zorunlu mu bilgisi lan var mı? yeni çıkan yönetmelikte 2017 ye kadar kaptan ve zabitlerde işlenmesi diye yazıyor.yardımcı olursanız sevnirim.

Geri