Uzakyol Vardiya Tamamlama Eğitimi

kadiremrekapdan

Küpeşteci
Denizci
Öncelikle herkese merhabalar ben makine mühendisi öğrencisiyim.
Gemi makineleri işletme mühendisliği istedim fakat kazanamadım ve makine mühendislerinin de mezun olduktan sonra uzakyol vardiya mühendisliği tamamlama eğitimi aldıklarını öğrendim.
Şimdi benim birkaç sorum olacak siz deneyimli abiler cevaplarsanız çok sevinirim.

1-Makine mühendisi olarak uzakyol vardiya mühendisliği tamamlama eğitimi alırsam herhangi bir gemi türü (tanker, kuruyük, roro vb.) sınırlaması olmadan her tür gemide çalışabilecek miyim?

2-Siteye kayıt olurken de birkaç farklı tabirle karşılaştım "Uzakyol Baş Mühendis", "Baş Makinist" in farkı nedir ve "Uzakyol Baş Mühendis" ile "Uzakyol Vardiya Mühendisi" aralarındaki fark nedir?

3-Eğer bu eğitimi tamamlarsamGemi Makineleri İşletme Mezunu birisiyle denizcilik sektöründe aramda bir fark olur mu?

1- Tanker Tanıtım ve Tanker İşlemleri Sertifikalarını alarak 3 ay stajla tankerlerde çalışabilirsiniz. RoRo için sertifika yok artık ama ben Yolcu Gemileri Sertifikasını almanızı öneririm olası bir Ro/Pax 'ta çalışma ihtimalinize karşı.

2- Uzakyol Baş Mühendis tüm makina kuvvetlerinde çalışabilirken Baş Makinist 3000 KW altında gemilerde çalışabilir. Uzakyol Vardiya Mühendisi sizin mezun olduktan sonra alacağınız ünvan iken Uzakyol Baş Mühendis için 36 ay deniz hizmeti ile Uzakyol 2. Mühendis sonrasında 36 ay deniz hizmeti ile Uzakyol Baş Mühendis olursunuz bu arada her terfi için GASM 'da sınava girersiniz. ( Size önerim Gemi Adamları Yönetmeliğini okumanız )

3- Sektördeki birine ehliyet olarak denk olabilirsiniz. Sonrası bilginiz ve gayretinizle alakalı.

Geri