Uzakyol Vardiya Zabit Belge Yeniletme?

edinburgh

Denizci
Denizci
2002 de süresi dolan UzakYol Vardıya Zabit yeterliliği belmemi yeniletmemistim. Aradan geçen sürede yurtdışında çalıştım ama denizde yada denizle ılgili bir şirkette değil.

Tekrardan bu belgeyi alabilmem için ne yapmam gerekir?

Şimdiden teşekkürler.

Eger 2002 yılına kadar 2 yıllık hizmetiniz varsa yeterlilik yükseltmek için başvurabilirsiniz,

Eger yine 2002 yılına kadar 1 yıllık hizmetiniz varsa aynı yeterliligi yeniletebilirsiniz.

Eger bu sureler dahılında bır hızmetiniz hiç yoksa ehliyetiniz bir alt yeterlilige düşer.
Alt yeterlilikte 3 ay deniz hizmetinden sonra ehliyetinizi geri alabilirsiniz.

Gerekli belgeler
http://www.istanbulliman.gov.tr/tr/dokumanlar/gemiadamlari/muracaat_gerekli_belgeler.pdf

Teşekkürler Kaptan Sakın Türk,

2002 yılına kadar 1 yıllık hizmetim vardı ama o da 97 yılından önceydi. UzakYol Vardıya Zabit ehliyetinin bir alt yeterliliği ne olabilir acaba?

Sanırım STCW leri de yeniden almam gerekecek.

Gemi adamları yönetmeliğinde şöyle bir şey gördüm, bu ne demek acaba?

"Madde 7) Uzakyol Birinci Zabiti; ...........son paragraf

Ancak, Gemiadamlarının Eğitim, Belgelendirme, Sınav, Vardiya Tutma, Kütüklenme ve Donatılma Esasları Hakkında Yönetmelik şartlarına uygun olarak uzakyol birinci zabiti yeterliğine sahip bulunanların belgeleri, en az VHF haberleşmesi yapabilecek yeterlikte olduğunu gösteren onaylanmış bir sertifikaya haiz olmak şartıyla sınavsız olarak yeniden düzenlenir."

Uzakyol Vardiya zabiti ehliyetiniz ile yaptıgınız hizmetler yükseltme için kabul edilir. Öncekiler kabul görmez. Hangi ehliyetten yükselttiyseniz o ehliyete düşer.

STCW'lerinizi online sınavlar ile yenileyeceksiniz.

Eski kaldırılan yönetmeliğe tabi olan Uzakyol I. Zabit ehliyetliler VHF belgesi ile yeni yönetmelikteki Uzakyol I.Zabit ehliyetine hak kazanırlar.

Teşekkürler, sanırım anladım, liman başkanlığına hazırlıklı giderim.

İlk ehliyetim UzakYol G Zabiti idi. Maksadım sadece belgeyi yeniletmek.

Bir önceki mesajımda yanlış paragrafı kopyalamışım, madde 6) olacaktı.

Uzakyol Vardiya Zabiti
....Ancak, Gemiadamlarının Eğitim, Belgelendirme, Sınav, Vardiya Tutma, Kütüklenme ve Donatılma Esasları Hakkında Yönetmelik şartlarına uygun olarak uzakyol vardiya zabiti yeterliğine sahip bulunanların belgeleri, en az VHF haberleşmesi yapabilecek yeterlikte olduğunu gösteren onaylanmış bir sertifikaya haiz olmak şartıyla sınavsız olarak yeniden düzenlenir.

Tekrar konu açmak istemedim.Benim durumumda benzer 2007 yılında uzakyol vardiya makinisti ehliyeti aldım ve ticaretle uğraştığım için hiç denize çıkamadım ve 5 yıl doldu.Şimdi tekrar denize çıkma durumum var.Şimdi ehliyetim alt yeterliliğemi düştü?Ne yapmam gerekiyor?

liman baskanligi ankaraya gondeririz, "intibak" yapilacak dedi, her ne anlama geliyorsa bakalim bu yaz ilgilenecegim..

tahminim yeterlilik sinavlari isteyebilirler, olsun sinavdan kim korkar :-)

Geri