Uzakyol Vardiya Zabiti Eşleri Hakkında

huorfefalas

Küpeşteci
Denizci
Herkese merhabalar.

Merak ettiğim bir konu var, izninizle sormak istiyorum sizlere.

Uzakyol Vardiya Zabitleri sefere çıkarkan eşlerini de yanlarına alabiliyorlar mı? Bir abimiz alabileceklerini ama o kadar kişinin arasında hoş olmayacağını söylemişti. Siz ne diyorsunuz bu konuda, böyle bir şey mümkün mü?

Gemiye / Şirkete göre değişir, Birkaç zabitin eşlerinin oldugu ve yaşam mahallinin uygun oldugu gemilerde yanınıza alabilirsiniz tabi eşinizi.

Ama öncelikle gemiye çıkıp ortamı kendiniz görmelisiniz daha sonra eşinizi yanınıza alabilirsiniz.

Birkaç arkadaşımız ev alana kadar eşiyle gemide çalışmışlardı :)

@winkan

Eğer site dışı link vermek yasak değilse vereyim linki. Bir sitede alınabileceği ama gemiler elverişli olmadığı için(banyo ve kamaraların küçüklüğü sebep olarak söylenmiş) izin verilmediği söylenmiş.

@Kaptan Sakin Türk

Kaptanım, "Ama öncelikle gemiye çıkıp ortamı kendiniz görmelisiniz daha sonra eşinizi yanınıza alabilirsiniz." sözünüzden tavsiye etmediğiniz yönünde bir çıkarım mı yapmalıyız? Benim düşüncem de tıpkı birkaç arkadaşınızın yaptığını yapma yönünde aslında. :)

Zaten mesleğimizde iki adet ince husus var :)
Bu konular nedense hep bayanlardan kaynaklanıyor, demişler ya uğursuzluk diye :)

1) Bayanlar gemide çalışabilir mi?
2) Eşler gemide yanımızda olabilir mi?

Bunlar hep gemi ortamına göre değişir, birşey söyleyemeyiz.
Kimsenin kararına karışamayız, uygun görmüştür yanına almıştır.
Önceden karar vermek imkansız..

Araştırmak, sorup soruşturmak en güzeli o halde seferden önce. :)

Çok teşekkür ederim benim ve büyük ihtimalle halihazırda kafasını kurcalayan ya da ileride kurcalayacak olan arkadaşların en büyük soru işaretini gidermekte yardımcı olduğunuz için, esenlikle kalın.

her şekilde bana açıkçası sakat gibi geliyor yada karada dursa çevresini göremeyeceksin ama yanında götürürsen isteksiz değilse ve uzun bi yolculuk olursa eşe haksızlık edilmiş olur 100 erkeğin içinde kaptanın eşinin olması eğer sürekli göz önünde ise ve o 100 erkeğin karakterine göre laf çıkma durumu olursa gemide zaten zor iş laflarla uğraşmak.

Geri