Ben uzakyol vardiya zabiti yeterliliğine sahibim.Daha önceden bu ehliyete istinaden sınırlı kaptan ehliyeti alan arkadaşlarım vardı.Ancak liman başkanlığına başvuru yaptığımda bu ehliyete istinaden bir yıl hizmet gösterildiğinde yat kaptanı ehliyeti düzenlendiğini söylediler.Tabii ki orada kimseye bir şey soramıyorsunuz hemen kızıyorlar.Ben bu yeterliliğime istinaden sınırlı kaptan ehliyetini alamazmıyım.Kanunlarda bir değişiklikmi olduda bu uygulamayı artık yapmıyorlar.Benim bildiğim kadarıyla bir kaç yıl önce vardiya zabiti ehliyetine istinaden sınırlı kaptan düzenlendi.Uzakyol Vrd.Zbt. ehliyeti hiçbir romorkör veya buna benzer gemilerde kaptanlık yapamazmı acaba?
Ayrıca bana verilecek olan yat kaptanı ehliyetiyle romorkörlerde kaptanlık yapabilirmiyim? Yat kaptanı ehliyetinin çalışabileceği gemilerin büyüklüğü hakkında hiçbir yerde bir bilgi bulamadım bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler..
Ayrıca bana verilecek olan yat kaptanı ehliyetiyle romorkörlerde kaptanlık yapabilirmiyim? Yat kaptanı ehliyetinin çalışabileceği gemilerin büyüklüğü hakkında hiçbir yerde bir bilgi bulamadım bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler..