Uzakyol Vardiya Zabiti Yenileme Eğitimi‏

edinburgh

Denizci
Denizci
Gemi adamları yönetmeliği 60.ncı maddesi, b fıkrası, 2.nci bendinde belirtilen "Konuları Eğitim-Sınav Yönergesi ile belirtilen yenileme eğitimi" nereden alinabilir, bilgisi yada tecrubesi olan arkadaslar paylasir mi, tesekkurler

..?

Neden yenileme eğitimi görmek istediğinizi anlamadım ama bunun yerine yenileme sınavına girerek goss ile yenileme daha ucuz maaliyetli ve kolay olacaktır, yada bir alt yeterlilik ile 3 ay deniz hizmetini yerine getirmek de güzel bir opsiyon olabilir.

Yine de eğitim ile yenilemek isterseniz de;
Yeterlilik yenileme eğitimlerini, o eğitimi verebilen kurumlar verir.
Uzakyol Vardiya zabiti ehliyetini verebilen kurumlara danışabilirsiniz.

Teşekkürler Kaptan Sakin Türk,

Senaryo şudur; Uzak Yol Vard zabiti belge suresi doldu, zamaninda yenilenmedi, uzun bir muddet karada calisildi, ama deniz cagiriyor :-)

ya bir yenileme egitimi gozukuyor, yada sinavlara hazirlanarak sinava girmek (hmm acaba kac dersin sinavi istenir ?)

bir alt yeterlilikte 3 ay deniz hizmetini pek cikaramadim, uzak yol zabitinin bir alt yeterliligi ne olabilir ki?

Öncelikle yenileme için ehliyetinizin süresi dolmadan önceki 6ay içerisinde 3 ay hizmet yapmanız gerekmektedir. Eğer 3 ay hizmetiniz yoksa, staj sonrası işleminden tekrar devam edersiniz. Girilecek sınavlar staj sonrası girilen sınavlarla aynıdır.
Alt yeterlilik kadro olarak Vardiya zabitliği olarak anlaşılıyor ama sizin kademenize göre değerlendirilirse stajerlik olarak da değerlendirilebilir. Ulaştırma bakanlığının bilgi edinme sayfasından yapılacakları sormanız iyi olur çünkü yönetmelikte açık ve net ifadeler bulunmuyor.

baya uzamıs konu bır denızcılık fırmasına gıt gecmıs gune fırmada calısdı gösterılsın lıman cuzdanını yenıle sonra cık denıze.. sagılar ;)

Tesekkurler Kaptan Sakin Turk, fountain of knowledge gibisiniz.

Pasam, mevzuata uygun hareket etmek lazim, varsa unutulanlar filan tazelensin :-)

Bugun PUSEMi aradik, boyle bir egitim yapmiyorlarmis, birkac yeri daha arayacagiz, bakalim.

Öncelikle yenileme için ehliyetinizin süresi dolmadan önceki 6ay içerisinde 3 ay hizmet yapmanız gerekmektedir. Eğer 3 ay hizmetiniz yoksa, staj sonrası işleminden tekrar devam edersiniz. Girilecek sınavlar staj sonrası girilen sınavlarla aynıdır.
Alt yeterlilik kadro olarak Vardiya zabitliği olarak anlaşılıyor ama sizin kademenize göre değerlendirilirse stajerlik olarak da değerlendirilebilir. Ulaştırma bakanlığının bilgi edinme sayfasından yapılacakları sormanız iyi olur çünkü yönetmelikte açık ve net ifadeler bulunmuyor.

Öncelikle merhaba diyeyim:
Benim de aynen arkadaşınki gibi bir sıkıntım var.Karadaki bazı işlerimden ötürü denize çıkamadım ve 5 yıl için sadece 6 aylık hizmetim var ancak durumum tekrar çıkmayı gerektiriyor.Yalnız şunu sormak istiyorum.Bende açıkcası araya zaman girdiğinden bir kontrat 3, atmak istiyorum ancak benim 2. olarak düzenlenmiş ve ehliyetimin zamanı dolduğunda ehliyetimi 3. olarak düzenleyeceklermi ?ayrıca dönüşte A3/2 yi almadan direk 2 alabilir miyim?nasıl alabilirim? cevaplarsanız sevinirim.

Geri