Uzakyol vardiya zabiti yeterlilik ve stcw yenileme hk.

karayips

Küpeşteci
GOLD Denizci
Denizci
Merhabalar. 2016 yılında uzakyol vardiya zabiti yeterliliğimin ve stcw sertifikalarımın süresi doldu. Bu süreç içerisinde 1 yıl deniz hizmetim var ayrıca 2014 yılından itibaren bu zamana kadar Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı devlet gemilerinde hizmetim mevcut. Bu kapsamda yeterlilik ve stcw yenileme konusunda izleyeceğim yol nedir. Teşekkürler

Merhaba,
2016 süresi dolmadan önce 1 yıl deniz hizmetiniz olduğundan yeterliliğinizi sınavsız 5 yıl süresini uzatabilrsiniz.

5 STCW (DENİZDE GÜVENLİK EĞİTİMLERİ) sertifikalarınızı da sınav başvurusu yaparak yenileyebilirsiniz.
- Tüm gerekli sertifikalarınızı sınav başvuruları yaparak ve başarılı olarak yenileyin.

- Geçerli bir sağlık raporu da aldıktan sonra;

- Gemi insanı bilgi sistemine giriş yapın,
- Öncelikle tüm deniz hizmetlerinizi sisteme yükleyin.
- Yeterliliklerim sekmesinde süresi dolan yeterliliğinizi seçin ve güncelle deyin. Deniz hizmetim var diyerek formu doldurduktan sonra Başvuruya gönder dediğinizde işleminiz kontrol edilerek yeterliliğiniz uzatılır.

- Aynı şekilde Gmdss yeterliliğinizi de uzatın.

Tüm eksikleri tamamladıktan sonra cüzdan başvurusu yapınız cüzdanınız hazırlanıp adresinize gönderilecektir.

Ayrıca 29.08.2025 tarihine kadar başvurmanız halinde;

a) En az otuz altı ayı sınırlı vardiya zabiti yeterliği ile en az yüz yirmi ay deniz hizmetine sahip olanlar Eğitim Yönergesinde belirtilen İngilizce puan şartını sağlayarak en az ROC yeterlik belgesine sahip olmak koşulu ile sınavsız sınırlı kaptan yeterliğini almaya hak kazanırlar.

Maddesine uygun olabileceğiniz düşüncesiyle Sınırlı Kaptan ek yeterliliğine başvurmayı da unutmayınız.

Evet alabilirsiniz. 1 yıl Uzakyol Vardiya zabiti ile deniz hizmetiniz olursa da 499 GRT Yat Kaptanı ek yeterliliğine de yükseltebilirsiniz.

İlgili madde:
Sınırlı vardiya zabiti, sınırlı kaptan, vardiya zabiti ve uzakyol vardiya zabiti yeterlik belgelerine sahip güverte sınıfı gemiadamlarına 149 GT yat kaptanı yeterlik belgesi, talepleri halinde yeterliklerinde İngilizce yeterliği nedeniyle herhangi bir kod kısıtlaması olmaması kaydıyla fıkrada belirtilen eğitim ve sınavlardan muaf olarak verilir.

(5) Sınırlı kaptan, vardiya zabiti veya uzakyol vardiya zabiti yeterlik belgesine sahip olan gemiadamlarına 499 GT yat kaptanı yeterlik belgesi, talepleri halinde bulundukları yeterlik derecesinde ve görevinde bir yıl deniz hizmeti ibraz etmeleri şartı ile yeterliklerinde İngilizce yeterliği nedeniyle herhangi bir kod kısıtlaması olmaması kaydıyla bu maddede belirtilen eğitim ve sınavlardan muaf olarak verilir.

Bilgi icin tesekkur ederim. Yönetmelikte son 5 yıl icerisinde 2 yıl devlet gemisinde gorev yapmasi halinde yeterlik uzatilabilir yaziyor bu sekilde de yeterliligi uzatabilir miyim

AYNI ŞEKİLDE SON 5 YIL İÇİNDE 2 YIL DEVLET GEMİSİNDE ÇALIŞMA NETİCESİNDE VEYA YETERLİK SÜRESİ İÇİNDE STCW SERTİFİLARINI DA SINAVSIZ YENİLEYEBİLİYOR MUYUZ

ISM Koda tabi gemilerde 5 yıl sertifika süresi dahilinde 1 sene çalıştığınızda denizde güvenlik eğitimleri (5 STCW) sınavsız yenileyebilirsiniz.
Bunun için gemi bilgileri (Ship particular), İlgili ISM Eğitim kayıt formu, hizmet belgesi talep edilebilir.

Son düzenleme:
Geri