Uzakyola geçerken Toefl Sınavı ve Başarı puanları

Osman82

Küpeşteci
Denizci
Bütün meslektaşkarıma selamlar 20 ay vardiya zbt olarak çalıstıktan sonra tenmuz ayından önce limana başvurup 1 zbtlik için 7.01 kurs katılma belgesini aldım kursı bîtirip sınavları verdim başarı belgem cıktı limana başvuru yaptım 15 gün sonra ankaradan arandım ing yeterlilk sınavını vermem gerektiği söylendi ben 3000 grstn 1 zbtliğe geçicem hiç bî arkadaşım yds yada genel ing sınavına girmeden almıştı 1 zabitliği ve limana başvurularımdada hiç söylenmedi bana bu durumda eski kazanılmış haklardan yararlamazmıyım yds veya genel ing sınavını vermem mi gerekiyo bilgisi olan arkadaşlarım bilgi verirse çok teşekkür ederim

7.01 sonunda Genel İngilizce sınavına girmeniz ve başarılı olmanız gerekli.
Daha önceden Genel ingilizce sınavına girdiyseniz ve başarılı olduysanız belgesiyle birlikte gittiğinizde muafiyet alabilirsiniz.

evet. overall : 4 olması lazım.

örneğin Listening, reading, writing, speaking den 4 ayrı sınava gireceksin bu sınavların toplamında 15 puan olacaksın. 15/4 = 3.75 oda overall = 4 eşit olur.

bununla ilgili yönetmelıği gönderme şansın varmı?

İngilizce Başarı Esasları

Madde 54. (Değişik Madde 12.01.2007 tarih ve 805 sayılı B.M.O.) İngilizce hazırlık sınıfından muaf olma ve sınıf geçme esasları ile bazı yeterliklerden bir üst yeterliklere yükselmek için Gemiadamları Yönetmeliğinde belirtilen zorunlu olan İngilizce eğitimi yeterlik koşulları aşağıda belirtilmiştir;

a) İngilizce hazırlık sınıfından muafiyet ve başarılı olmak için ;

1. YDS sınavından en az 50 puan almak, ulusal veya uluslar arası geçerliliği bulunan yabancı dil sınavından buna denk (ÖSYM tarafından belirlenen Yabancı Dil Sınavları Eş Değerlilikleri tablosuna uygun) puan almış olmak,

2. Üniversitelerde uygulanmakta olan İngilizce hazırlık eğitiminde, üniversitenin kendi mevzuatında yer alan muafiyet ve başarılı olma esaslarına göre başarılı olmak,

3. Üniversiteler dışındaki özel eğitim ve öğretim kurumlarında uygulanan ve üniversitelerin yabancı dil birimlerince müfredat ve program içi değerlendirme ölçütleri bakımından kendi programlarına denkliği onaylanmış olan bir İngilizce hazırlık programını tamamlamak ve idarenin öngördüğü altı sömestr süreli A-II/1 veya A-III/1 müfredatını içeren uzakyol vardiya zabitliği/ uzakyol vardiya makinistliği eğitimine başlamadan önce, Gemiadamları Sınavları Merkezi tarafından yapılacak Genel İngilizce sınavından en az 60 puan almak,

b) Vardiya Zabitliği ve Makine Zabitliğinden Birinci Zabit (500-3000 GT) ve İkinci Makinist (750-3000 kW) yeterliğine ya da Kaptan (500-3000 GT) ve Baş Makinist (750-3000 kW) yeterliğinden Uzakyol Kaptanlığı ve Uzakyol Başmakinistliğine yükselmek için gerekli olan İngilizce eğitiminde yeterli sayılmak için;

1. Bu maddenin (a) bendinin 1,2,3 numaralı alt bentlerinden birisini sağlamak,
2. Gemiadamları Sınavları Merkezi tarafından yapılacak Genel İngilizce sınavından en az 60 puan almak,

koşullarından birini yerine getirmek gereklidir. Bu yeterliği sağlayan kişiler diğer kademelerdeki temel İngilizce ders ve sınavlarından muaf tutulurlar. Ancak gemiadamı yeterlik düzeyinin gerektirdiği “denizcilik İngilizcesi” sınavlarına girmeleri zorunludur.”

yds nın 50 dekı karsılıgı ıelts ten 4 e denk gelıyor.
bendeki yönetmelik bu hala geçerli mi?

Vardiya Zbt 1. Zabitliğe Geçerken Toefle Dan Hangi Skoru Almamız Gerek

Vardiya zbt 1. Zabitliğe geçerken toefle dan hangi skoru almamız gerekiyor yds 50 karşılığı 60 ama bazıları 72 almamız gerektiğini söylüyor bilgilendirme için şîmdiden teşekkürler

bununla ilgili yönetmelıği gönderme şansın varmı?

İngilizce Başarı Esasları

Madde 54. (Değişik Madde 12.01.2007 tarih ve 805 sayılı B.M.O.) İngilizce hazırlık sınıfından muaf olma ve sınıf geçme esasları ile bazı yeterliklerden bir üst yeterliklere yükselmek için Gemiadamları Yönetmeliğinde belirtilen zorunlu olan İngilizce eğitimi yeterlik koşulları aşağıda belirtilmiştir;

a) İngilizce hazırlık sınıfından muafiyet ve başarılı olmak için ;

1. YDS sınavından en az 50 puan almak, ulusal veya uluslar arası geçerliliği bulunan yabancı dil sınavından buna denk (ÖSYM tarafından belirlenen Yabancı Dil Sınavları Eş Değerlilikleri tablosuna uygun) puan almış olmak,

2. Üniversitelerde uygulanmakta olan İngilizce hazırlık eğitiminde, üniversitenin kendi mevzuatında yer alan muafiyet ve başarılı olma esaslarına göre başarılı olmak,

3. Üniversiteler dışındaki özel eğitim ve öğretim kurumlarında uygulanan ve üniversitelerin yabancı dil birimlerince müfredat ve program içi değerlendirme ölçütleri bakımından kendi programlarına denkliği onaylanmış olan bir İngilizce hazırlık programını tamamlamak ve idarenin öngördüğü altı sömestr süreli A-II/1 veya A-III/1 müfredatını içeren uzakyol vardiya zabitliği/ uzakyol vardiya makinistliği eğitimine başlamadan önce, Gemiadamları Sınavları Merkezi tarafından yapılacak Genel İngilizce sınavından en az 60 puan almak,

b) Vardiya Zabitliği ve Makine Zabitliğinden Birinci Zabit (500-3000 GT) ve İkinci Makinist (750-3000 kW) yeterliğine ya da Kaptan (500-3000 GT) ve Baş Makinist (750-3000 kW) yeterliğinden Uzakyol Kaptanlığı ve Uzakyol Başmakinistliğine yükselmek için gerekli olan İngilizce eğitiminde yeterli sayılmak için;

1. Bu maddenin (a) bendinin 1,2,3 numaralı alt bentlerinden birisini sağlamak,
2. Gemiadamları Sınavları Merkezi tarafından yapılacak Genel İngilizce sınavından en az 60 puan almak,

koşullarından birini yerine getirmek gereklidir. Bu yeterliği sağlayan kişiler diğer kademelerdeki temel İngilizce ders ve sınavlarından muaf tutulurlar. Ancak gemiadamı yeterlik düzeyinin gerektirdiği “denizcilik İngilizcesi” sınavlarına girmeleri zorunludur.”

yds nın 50 dekı karsılıgı ıelts ten 4 e denk gelıyor.
bendeki yönetmelik bu hala geçerli mi?

bu yönetmelikteki ingilizce başarı esasları uzakyola geçişte geçerli değil sanırım, yds 60puan diye biliyorum bilgisi olan varmı

Geri