Uzk.yol Var. Zab. Eylül 2011 GOSS Çıkan Sorular

METE KAPLAN

Denizci
Denizci
Arkadaşlar dün itibariyle stabilite ve vardiya stanrtları sınavlarına girip geçtim. 11 yıl önce mezun olmuş biri olarak sizler daha rahat geçersiniz burada paylaşılan sorulara ve konuya hakim olun sıkıntı çekmezsiniz..
GEMİ STABİLİTESİ
1- kG verilmiş deplasman verilmiş gemi için de yük yer değiştiriliyor sifting msafesi de verilmiş kg ne kadar değişir diye bi soruy du cvp 0.24
2- yine benzer bi soru sormuşlar bu sefer GM istenior cvp 0.70
3- ilk kez karşılaştığım bi soru var dı boş gemi draftı 5m denmiş yüklü gemi draftı 10m denmiş gemi boyu 190m genişliği hatırlamıyorum boş gemi blok katsayısı 0.690 yüklü gemi blok katsayısı 0-780 denundan yoğunluğu 1.miş DW isteniyor ( hiç bi fikrim yok tu salladım sanırım yanlış sallamışım tek yanlışım buy du )
4- Boş gemi ağırlığı ve gemide ki yakıt ve su miktarı veerilmiş gemi yük ve kumanya alıyor son deplasman ve DW isteniyor cvp 8950 DW se6450
5-Stif ve thunder gemi ile ilgili 4 ya da 5 soru vardı ama kolay dı.bazen stif gemi özelliklerini verip gemi türünü istemiş bazen de tersini sormuşlar .
6 Bir gemide G noktası M nin altında ise GM... aksi durum da GM... tir.soru aynen böyle cevap pozitif , negatif
7-LCG verilmiş gemi boyu belli ambarlardan yükleme ve boşaltma yapılıyor ama baş ve kıç draftlar verilmemiş sadece main draft verilmiş trim ve baş kıç draftlar isteniyor ( işlem sorularında kalem ve makine kullandığım tek soru bu diğer işlem soruları basit )
8- B noktası G noktasının önünde ise trim durumunu sormuşlar cvp kıça trimli
9- Deniz suyundan yoğunluğu 1.010 olan geçen gemide draftın değişmemesi için ne yapılmalıdır gibi bi soru vardı . cvp yük yüklenmelidir.
10-tahıl yüklerinde max. yatma açısı kaç olmalıdır diye bi soru var dı cvp 12
11-Kereste yüklemesiyle ilgili bi soru var dı şıkları da sorusu da uzun du üzgünüm tam hatırlamıyorum.

Geri