Uzk.yol Var. Zab. Eylül 2011 Stabilite GOSS Çıkan Sorular

METE KAPLAN

Denizci
Denizci
Arkadaşlar gemi stabilitesi ve vardiya standartlarından dün sınava girip geçtim 11 sene önce mezun olan biri olarak sınav lar kolay dı burada paylaşılan sorulara bakın bi de konuya hakim oldunuz mu sıkıntı çekmezsiniz...
GEMİ STABİLİTESİ
1- KG yi vermişler deplasman elli yükün siftingi söz konusu mesafe de belli kg ne kadar değişir diye bi soru var dı cevap 024
2 Yine benzer bi soru vardı bu sefer GM isteniyor cvp 0.70
3- gemi deplasmanı verilmiş yakıt ve su miktarı belli gemi yükleme yapıyor son deplasmanı ve DW istiyor cvp 8950 ve 6450
4- Gemi boyu, LCG boş gemi ağırlığı verilmiş ambarlara yükleme ve boşaltma yapılıyor ambar lcg de belli ancak baş vekıç draftlar verilmemiş sadece main draft verilmiş trim ve baş kıç draft isteniyor.( işlem sorularından tek kalem kullanmam gerek soru bu oldu ama cevabı hatırlamıyorum )
5-Boş gemi draftı 5m yüklü gemi draftı 10m gemi boyu 190 m genişliği hatırlamıyorum, boş gemi blok katsayısı 0.690 yüklü gemi blok katsayısı 0.780 olarak verilmiş DW isteniyor. ( sanırım tek yanlış yaptığım soru bu oldu çünkü sallaım )
6- G noktası M nin altında ise GM... olur aksi durum da GM ... olur diye bi soru vardı aynen böyley di soru cvp pozitif .. negatif
7- stif gemiye ait şıklar verilmiş ne tip gemidir diye sorulmuş cvp stiff gemi
8- Aynı şekilde thunder gemi özellikleri verilmiş gemi tipini sormuşlar cvp thunder gemi
9-tam tersi olarak 2 soru sorulmuş stih gemi ve tunder gemi dedmiş hangi şık o tip gemilere ait bi özellik değil diye sormuşlar.
10- Gemi tatlı su dan yoğunluğu 1.010 olan suyaçıkıyor draftın aynı kalması için ne yapılmalıdır diye bi soru var dı.ben yük yüklenmelidr dedim.
hatırlaya bildiğim bunlar ...

Geri