1) Gemi adamlarının azami haftalık çalışma saati nedir? (Hukuktan kaydırmışlar bu soruyu)
-72
2) Hangisi manevrası kısıtlı tekne değildir?
a) Ağ atan trol teknesi
b) Yedek çeken tekne
c) Kumanya ikmali yapan tekne
d) Su altı çalışması yapan tekne
e) ...
- Cevap b olmalı ancak emin değilim.
3) DÇÖT kural 1'e göre açık denizlerde yol alan gemiler hangi alanlardaki kurallar ile çatışma yaşamayacaktır? (gibi absürt bir soru)
I. Göller
II. Kıyı Suları
III. Demir Bölgeleri
-şıklar I, II - II, III gibi gidiyor. mevcut kurula göre doğru cevap hepsi.
4) Bir balıkçı teknesi hangi ekipmanı kullanırsa manevrası kısıtlı olur? (ben cümleyi düzelterek yazdım buraya. sınavda 10 kere okumama rağmen sorunun ne demen istediğini anlayamamıştım.)
I. Troll çeken
II. Ağ atan
III. Olta
-şıklar önceki soruda olduğu gibi I, II - I, II, III diye gidiyor. kural 3d'ye göre cevap hepsi.
5) Kılavuz teknesi ile alakalı kitapta olan soru. yalnız şıkları değiştirmişler. hangi fenerleri göstermez diye soruyor.
6) Dar kanallar ile alakalı olan kitaptaki soru. Şıkları değiştirmişler. bir şıkta gemi trafik ayrım düzenine olabildiğince dik girer diye bir şık vardı. bence doğru yanıt buydu.
7) Puruva puruvaya geliş durumunun olmuş kabul edilebilmesi için bir geminin diğer geminin hangi fenerlerini görmesi gerekir?
a) Sancak tarafta hem silyon feneri hem borda fenerleri
b) Puruvada hem silyon hem borda fenerleri
c) ...
- kural 14b'ye göre geceleyin bir doğru üzerinde hem silyon, hem de borda fenerleri olacak diyor. yön belirtmemiş.
8) Bir gemi ileri yoldayken pivot noktası nasıl değişir?
a) Sabit kalır
b) İleri geçer
c) Geri kayar
d) Sancağa geçer
e) İskeleye geçer
- g kuvveti gibi. ileri yolda geri geçer miş.
-72
2) Hangisi manevrası kısıtlı tekne değildir?
a) Ağ atan trol teknesi
b) Yedek çeken tekne
c) Kumanya ikmali yapan tekne
d) Su altı çalışması yapan tekne
e) ...
- Cevap b olmalı ancak emin değilim.
3) DÇÖT kural 1'e göre açık denizlerde yol alan gemiler hangi alanlardaki kurallar ile çatışma yaşamayacaktır? (gibi absürt bir soru)
I. Göller
II. Kıyı Suları
III. Demir Bölgeleri
-şıklar I, II - II, III gibi gidiyor. mevcut kurula göre doğru cevap hepsi.
4) Bir balıkçı teknesi hangi ekipmanı kullanırsa manevrası kısıtlı olur? (ben cümleyi düzelterek yazdım buraya. sınavda 10 kere okumama rağmen sorunun ne demen istediğini anlayamamıştım.)
I. Troll çeken
II. Ağ atan
III. Olta
-şıklar önceki soruda olduğu gibi I, II - I, II, III diye gidiyor. kural 3d'ye göre cevap hepsi.
5) Kılavuz teknesi ile alakalı kitapta olan soru. yalnız şıkları değiştirmişler. hangi fenerleri göstermez diye soruyor.
6) Dar kanallar ile alakalı olan kitaptaki soru. Şıkları değiştirmişler. bir şıkta gemi trafik ayrım düzenine olabildiğince dik girer diye bir şık vardı. bence doğru yanıt buydu.
7) Puruva puruvaya geliş durumunun olmuş kabul edilebilmesi için bir geminin diğer geminin hangi fenerlerini görmesi gerekir?
a) Sancak tarafta hem silyon feneri hem borda fenerleri
b) Puruvada hem silyon hem borda fenerleri
c) ...
- kural 14b'ye göre geceleyin bir doğru üzerinde hem silyon, hem de borda fenerleri olacak diyor. yön belirtmemiş.
8) Bir gemi ileri yoldayken pivot noktası nasıl değişir?
a) Sabit kalır
b) İleri geçer
c) Geri kayar
d) Sancağa geçer
e) İskeleye geçer
- g kuvveti gibi. ileri yolda geri geçer miş.