Vardiya Standartları Kitap Çelişkili Sorular Yardım!!

peacezero

Küpeşteci
Denizci
Herkese merhaba kitaptaki bu soruların cevapları bana yanlış gibi geldi yardımcı olursanız sevinirim

44)Aşağıdaki fenerleri görülen tekne ne işle uğraşmaktadır ?
B
K
B (kitapta BK dan sağ tarafta )

B (kitapta BK dan sol tarafta)

C)İçinde kılavuz kaptan bulunan ,seyir halinde ancak üzerinde yol olmayan bir kılavuz teknesi (cevap bu

E)İçinde kılavuz kaptan bulunan demirdeki tekne (bence cevabın bu olması gerekir )

***bi yanlışım varsa düzeltin teşekkür ederim

**Üstünde yol olmasa sadece üstte beyaz altta kırmızı olması gerekmez mi , bunlar demir feneri değil mi ?

75)Boyu kaç metreden ufak olan tekneler karaya oturduklarında karaya oturan teknelerin göstermekle yükümlü oldukları fener ve şekilleri göstermeyecektir?

B)10m (cevap bu )

C)12m (bence bu olması gerekiyor)

199)Ağ balıkçılığı demir üzerinde iken de yapılabilir.Ağ balıkçılığı yapan demir üzerinde olan ve ağların uzunluğu tekneden 150 m açığa uzanan bir balıkçısı teknesi aşağıdaki hangi fenerleri gösterecektir ?

D)En iyi görülebilecek bir yere düşey doğrultuda üstte kırmızı altta beyaz renkli her yönden görünür iki fener ve fenerlere ilave olarak baş ve kıç demir fenerleri ile ağların atıldığı istikameti gösteren her yönden görünür bir beyaz fener. (bence cevap bu olmalı )

E)En iyi görülebilecek bir yere düşey doğrultuda üstte kırmızı altta beyaz renkli her yönden görünür iki fener ve fenerler ilave olarak ağların atıldığı istikameti gösteren her yönden görünür bir beyaz fener. (cevap bu )

***Balıkçılık demir üstünde yapılıyorken demir fenerlerini göstermez mi ?

211)Kıyı seyri esnasında meydana gelen dümen arızasında ilk yapılacak iş nedir?

A)Manevradan aciz işaretlerini çekmek ve VHF ile yakın gemilere ikazda bulunmak
B)Makineyi stop etmek.
C)Alarm vermek. (cevap bu)
D)Demir başına adam göndermek.
E)Kaptana haber vermek.(cevabın bu olması gerekmez mi?)

218)Tehlikeli yük taşıyan bir gemide vardiyadan sorumlu zabitsiniz.Ekibiniz içersinde yer alan tayfanın bilgisizliği ile karşı karşıyasınız.Hareket tarzınız ne olur ?

C)Yük ile ilgili bilmeleri gereken bilgi ve talimatların sorumlu zabit tarafından verilmesi gerektiğini bildiğimden onları zamanında gemi içi eğitim ile bilgilendirilmelerini sağlarım.(bence bu olmalı)

E)Personelle çalışılır. (cevap bu)

Geri