Vardiya Yeni Soru Cevaplar Acil!!!

ahmetdemircis

Küpeşteci
Denizci
arkadaşlar aşağıdaki soruların cevaplarında yardımcı olursanız sevinirim yarın vardiya sınavına gireceğim...

1-d.çöt kural 2 b yi yorumlarken uygularken ilgili teknelerin sınırlı oluşlarında dahil göz önünde bulunmayacak
ana prensip hangileridir?

1-bu kurallardan ayrılmayı gerektirecek
2-fenerlerin görüş mesafesi
3-özel tüm şartın tehlike....

2-kısıtlı görüş nedir?

a-kıyıyı göremediğin zaman
b-silyon fenerini göremediğin zaman
c-yarım mil
d-bir mil
e-güvertenin önünü göremediğin zaman dogru cevap tartışılır!

3-hangisi silyon çekmez?

4-Kuralda belirtilen genişlik ne demektir?
a)yüklü su hattındaki genişlik
b)moulded depth
c)en uzun genişlik
d)yüksüz su hattındaki genişlik
e)

5Kısıtlı görüş ne demektir?
a)görüşün 0.5 mile düştüğü durum
b)geminin pruvasının görülemediği durum
c)karanın görünemediği durum
d)görüşün kısıtlandığı durum
e)

ya arkadaslar ben 3.ye gircem vardiyaya ama bisey sorcamm bu fenerlerin yerlestirilmesini ben nerden pratik ögrenebilirim mesela boyu yüz metre eni 11 metre olan bi geminin silyon fenerleri küpeşteden kaç metre yukarıda olacaktır.. yada 300 mt boyu olan bi geminin pruva feneri kıcdan ne kadar ileride olacaktır tarzı soruların formülleri basit bi anlatımlaa nasıl :) yardımcı olursanız sevinirim..

kardes catismayi onleme tuzugu kitapcigi gayet guzel resimlerle gostermis... biraz sikip disini her gun onu tekrar etsen inan rahatca ezberinde kalir

ya arkadaslar ben 3.ye gircem vardiyaya ama bisey sorcamm bu fenerlerin yerlestirilmesini ben nerden pratik ögrenebilirim mesela boyu yüz metre eni 11 metre olan bi geminin silyon fenerleri küpeşteden kaç metre yukarıda olacaktır.. yada 300 mt boyu olan bi geminin pruva feneri kıcdan ne kadar ileride olacaktır tarzı soruların formülleri basit bi anlatımlaa nasıl :) yardımcı olursanız sevinirim..
1. soru tipinde silyon feneri en az 6 m yükseklikte olur eğer geminin eni 6 mtyi geçiyorsa genişlikle doğru orantılı artar (örneğin genişlik 7 m is 7 m yükseklikte, 8 m ise 8 m) 12 mye kadar bu şekilde devam eder 12 mde sabit kalır.

2. soru tipinde geminin uzunluğunun yarısı + gemi uzunuğun 1/4 ü. ama geminin tam boyunun yarısı 100 myi geçiyorsa sabit 100 m alınır. örneğin 160 m lik bir gemi için 160/2=80 160/4= 40 80+40=120 doğru sonuç, 220mlik bir gemi için 220/2 =110 m ama 100 mden fazla olduğundan 100m alınır 220/4=55 m doğru cevap 100+55=55 m

Geri