Vardiya Zabiti Yeterliliği Ile Sınırlı Kaptan Yeterliliği Almak ?

barispiroglu

Denizci
Denizci
vardiya zabiti ehliyetine istinaden sınırlı kaptanı ikinci yeterlilik olarak alabiliyormuyuz tam detaylı bilgisi olan varsa yazabilirmi teşekkürler

vardiya zabiti yeterliliğine istinaden herhangi bir ikinci yeterlilik almanız mümkün değil,Ancak 1. zabit olursanız ikinci yeterlilik olarak yat kaptanı alabilirsiniz diye biliyorum .Selametle

evet oyleydi durum ve biz romorkorde vardiya zabiti ehliyetiyle kaptanlık yapamadıgımız için ankaraya durum hakkında dilekçe verdik. sınırlı kaptan sınavına girmeye hak verdiler..

gemici usta gemici lostromo yeterliligiyle beraber 36 aylık deniz hizmet belgesi sonra liman kaptanlıgına başvurup oradan alacagın belge ile yaklaşık bir aylık kurs sonunda sınava giriyorsun

net cvp veriyorum,aynı durumdayım,tek dersim kaldı,vrd zbt ile 2 yıl (24ay)hizmet gösteriyosun ve sınırlı kaptan sınav giriş belgeni alıp randevu alarak 7 dersten sınava giriyosun,g.o.c varsa haberleşme dersinden dilekçeyle muaf oluyosun,6 dersten sınava giriyosun

Arkadaşlar ben liman başkanlığına gittiğimde böyle birşey olmadığını söylüyorlar uzakyol vardiya zabitiyim 21 aydan fazla hizmetim var yönetmeliktede bulamadım siz neye istinaden sınava girdiniz

Limanınıza gidip alt yeterliliğim olan Sınırlı Kaptan yeterliliğine geçiş istiyorum diyerek dilekçe verin. Ardından sınavlara girip Sınırlı Kaptan yeterliliğine geçiş yaparsınız eski cüzdanınız iptal edilir.

24 ay hizmetten söz etmissiniz bu hizmet vardiya zabiti olarak mi? Yoksa ehliyete sahipken usta gemici olarak falan calistigimiz sure varsa oda sayiliyor mu ?

Ben vardiya zabiti ehliyetimi aldim 5ay kadar gemide calistim sonra limanda romorkore gemici olarak basladim. Burada kaptanlik yapabilmem icin sınırlı kaptanlik almam gerekiyormus yeni sisteme göre bunun icinde 24ay deniz hizmeti diyor sonra sinava aliyorlar. Benim sorum suan romorkordeki gemici olarak calismamdaki hizmetim bu 24 ay icin sayilacak mi yoksa vardiya zabiti olarak gemiden mi hizmet doldurmaliyim?

Ben vardiya zabiti ehliyetimi aldim 5ay kadar gemide calistim sonra limanda romorkore gemici olarak basladim. Burada kaptanlik yapabilmem icin sınırlı kaptanlik almam gerekiyormus yeni sisteme göre bunun icinde 24ay deniz hizmeti diyor sonra sinava aliyorlar. Benim sorum suan romorkordeki gemici olarak calismamdaki hizmetim bu 24 ay icin sayilacak mi yoksa vardiya zabiti olarak gemiden mi hizmet doldurmaliyim?

madde 9...4ncü kısım
Bu maddede belirtilen şartları sağlayarak sınırlı kaptan yeterliğinden vardiya zabiti yeterliğine geçmek için başvuran gemiadamlarının, sınırlı kaptan yeterliği ile alt yeterliklerde yapmış olduğu deniz hizmetleri geçerlidir.

seninkini tersi bi durum ama alt yeterlilikte de calışarak hizmeti kabul ediyorlar.

link burda..hala 2002 tarihli Yönetmelik geçerli biliyorum..
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/02/20180210-9.htm

Geri