Vardiya Zabiti Yeterlilik Yenileme

Punk Rock

Küpeşteci
Denizci
merhabalar

2009 yılında aldığım vardiya zabiti ehliyetimin süresi ekim 2014'te sona erecek.ehliyeti aldıktan sonra farklı bir sektörde çalıştığım için hizmet yapamadım fakat yeniden denize çıkma ihtimalim var.Liman Başkanlığı'na bu konuyu sormaya gittiğimde,yeniletmek için tek yolun bir alt yeterlilikle çalışmak olduğunu söylediler ama gemi adamları yönetmeliğine göre sınav hakkı var gibi duruyor.
Yeterliklerin Geçerliklerinin Yenilenmesi

Madde 60- Kaptan, başmühendis/başmakinist, zabit ve telsiz operatörleri yeterliklerinin geçerlik süreleri beş yıldır.

Bu yeterliklere sahip gemiadamlarından,

a) (Değişik:RG-23/8/2012-28390) Bulundukları gemiadamı yeterlik derecesinde;

1) Son altmış ay içinde en az oniki ay süre ile veya,

2) Yeterlik belgelerinin süresinin bittiği tarihten önceki son altı ay içerisinde üç ay süre ile deniz hizmeti yaptıklarını kanıtlamak,

b) Aşağıdaki,

1) Konuları Eğitim-Sınav Yönergesi ile belirlenen yenileme sınavında başarılı olmak,

2) Konuları Eğitim-Sınav Yönergesi ile belirlenen yenileme eğitimi görmek,

Ehliyeti kurtarabilmek için sizce ne yapmam lazım?

2) Yeterlik belgelerinin süresinin bittiği tarihten önceki son altı ay içerisinde üç ay süre ile deniz hizmeti yaptıklarını kanıtlamak,
''gayet açık ve net belirtmiş verdiğin tarihe kadar 3 ay hizmet götürürsen yeterli olacağını düşünüyorum. bence memur sallamış seni. zaman kaybetmeden git 3 ay çalış derim.'' selametle

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.Benim de aklıma gelen seçeneklerden biri buydu.Büyük ihtimalle,uzun stajı yaptığım şirkette çalışacağım fakat ehliyetin süresinden dolayı bir problem çıkabileceğinden çekindiğim için(şirketin gemiye göndermemesi gibi),sınava girip kafam rahat gitmek istiyorum.Limandaki eleman böyle konuşunca,kafamı karıştırdı.

Geri