Vardiya Zabiti'nden Uzakyol Vardiya Zabitliğine Geçiş

erolkaptan

Küpeşteci
Denizci
3000grt vardiya zabitiyim.
uzakyol vardiya zabitliği sınavına giriş için aranan şartlar nelerdir.
genel ingilizce sınavı geçerlimidir.

bu bılgıyı tam olarak nerden aldıgınız yazarsanız daha yararlı olur,benım bıldıgım halen uzakyola gecıste gasm ıngılızce sınavı kabul edılmıyor

[FONT=&quot]Ek Madde 2 - (Ek:RG-02/09/2005-25924) (Değişik:RG-11/10/2007-26670) [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Bulundukları yeterlik belgesi ile iki yıl deniz hizmeti ibraz etmek ve KPDS’den en az altmış puan almak veya TOEFL sınavından en az yüzyetmiş puan (eski sistemde dörtyüzseksenbeş puan) almak veya IELTS sınavından en az 5,5 veya ÜDS sınavından en az altmış puan almak şartıyla;[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]a) Vardiya zabiti yeterliği olanlar uzakyol vardiya zabiti,[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]b) Makine zabiti yeterliği olanlar uzakyol vardiya makinisti,[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]c) Birinci zabit yeterliği olanlar uzakyol birinci zabiti,[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]d) İkinci makinist yeterliği olanlar uzakyol ikinci makinist,[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]yeterliğini sınavla alabilirler. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Bu madde kapsamında yeterlik belgesi talep edenler, Sözleşmede tanımlı ve bu Yönetmelikte öngörülen eğitimlerden;[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]a) Birinci zabit yeterliğinden uzakyol birinci zabiti yeterliğine geçenlerin A-II/2,[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]b) İkinci makinist yeterliğinden uzakyol ikinci makinist yeterliğine geçenlerin A-III/2, [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]eğitimi aldıklarını belgelemeleri gerekir. Bu madde kapsamında yeterlik belgesi alanlar, bu Yönetmeliğin 16 ncı maddesi hükmünden yararlanamazlar.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

ben bizzat yaptım,daha çok olmadı , toefl dan 60 puan lamak lazımdı,2 senelik deniz hizmetini kanıtlaman lazım sonrasında onaylandığında sınavlara giriş hakkını alıyorsun.

Sakin Türk arkadaşım bu uzakyola geçiş konusunda ingilizce ile alakalı olarak bi şey sormak isitoyorum okulda zorunlu ingilizce hazırlık okuyanlarda gereken hizmet süresini tamamladıktan sonra gasm tofel vb sınavlardan başarılı olma gibi zorunluluk varmı acaba ? ben iki yıllık myo mezunuyum fakat 1 yılda zorunlu ingilizce hazırlık vardı bizim okulda 1 yıl zorunlu ingilizce hazırlık + 2 yıl da normal müfredat bildiğin gibi bi ara tamamlama eğitimi adında piri reis de kurs açılmıştı daha sonra mahkele kararı ile tekrar kapatıldı. Kursa katılan arkadaşlarla konuştuğumda mersin üniversitesi myo dışında ki okullardan gelen arkadaşların ingilizce sınavına girme zorurunlulukları vardı bızım okulda ki cocukların zaten zorunlu ingilizce hazırlık sınıfı okuduklarından dolayı ingilizce sınavına girme zorunululukları olmadığı söylenmişti ve benim arkadaşlarım direk olarak u.z yol sınavına girdiler. Acaba sadece bu kurs içinmi böyle bi durum vardı yoksa hizmet tamamlayarak yeterlilik yükseltecek olan arkadaşlarda da aynı durum söz konusumu eğer bu konu hakkında bilgin varsa cvp yazarsan sevinirim

Bir şeyi merak ediyorum. Sanırım 2013'den sonra (Uzakyol) Vardiya Zabitliğinden (Uzakyol) 1. Zabitliğe geçiş için hizmet süresi 36 aya çıkarılacak. Budurmda 20 ay deniz hizmeti yerine 36 ay deniz hizmeti mi istenecek?

yalan yanlıs yazıp da mılletı kandırmayın gasm ın yaptıgı ıngılızce sadece 1. zbt lıge gecerken kabul edılıyor,uzakyola gecmek ızın su anda kpds uds den 60 almak yada toefl dan 60 almanız gerekıyor tabı gene sacma sapan bısıler cıkartmazlarsa merak edıyorum su an aktıf calısan bırakın zabıtlerı gemı kaptanları toefl vs sınavlarına gırseler kac tanesı 50 nın uzerınde alacak kapasıteye sahıp?

arkadaşlar bende vardiya zabitliginden uzakyola geçicem. hizmet için 20 ayın yettiği söyleniyor ,bu konu hakkında bilgisi olan varmı benim 23 ay hizmetim var ve kpds ye girdim sonuc bekliyorum.

En son 01.01.2013 tarihine kadar, hizmet sürelerinin toplamı 2 yıl olanlar bir üst makama geçme hakkı doğar. Bu tarihe kadar 2 yıl hizmet dolduramayanlar 3 yıla tabidirler. Ayrıca; denizcilk meslek yüksek okullarının ingilizce hazırlık bölümünü okuyanlar, mevki yükseltirken ingilizce sınavına girmezler. İngilizce hazırlığı okumayanlar girer. (Yeni mevzuat taslağını okuyun)

uzakyola geçiş için ingilizce sınavı

merhaba, vardiya zabiti yeterliliğimle hizmetimi tamamladım, kpds, toefl sınavları yerine ielts sınavına girmek istiyorum. bu sınavın geçerliliği varmı? yardımcı olursanız sevinirim. selametle

HERKESE ALLAH SELAMET VERSIN...BIR ARKADASTAN DUYDUM YENI OKUL BITIRENLER 3000GT SINAVINA GIRMEDEN 12 AY STAJ SONUNDA 3.5 AYLIK EK KURSLA DIREK UZAKYOL VARDIYA ZABITLIGINE SINAVINA GIRME SANSLARI DOGMUS BUNUN YANINDA INGILIZCE SARTMIS ,BU DOGRUMUDUR BILEN VARSA BILGILENDIRIRSENIZ SEVINIRIM.

Lütfen yanlış ilgilendirmemeye dikkat edelim...

Bildiğiniz gibi, Vardiya zabitliğinden Uzak Yol Vardiya zabitliğine geçmek için 24 ay hizmet ve yabancı dil sınavlardarından birisinden geçmek gerekiyor.

İlgili mevzuat linki budur; http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?Mevzu...miadamlar%C4%B1

Şöyle ki,
KPDS:60
TOEFL CBT :170
TOEFL PBT :485
IELTS:5,5
ÜDS:60 gerekli.,

TOEFL'a girdim ve kötü bir sonuç aldım. zira zor bir sınav. ama aldığım sonuç 67 (toefl ibt). Şimdi pbt ve cbt sınavları bütün dünyada kaldırılıyor. Yakın gelecekte tüm dünyada Toefl sınavları IBT olacak. Sınav 120 üzerinden ve 4 bölümden oluşuyor. (reading, listening, speaking, writing)

Mevzuatta bu sınavdan resmii olarak bahsedilmiyor. Sorun yok. Yabancı sınav denklik tablosuna baktığımızda ise, Toefl ibt den 59 almamız gerekiyor. dilFORUM Bu da kanıtlamak için ELT (toefl ı icra eden kurum) sitesindeki tablo da şöyle; http://www.ets.org/Media/Tests/TOEFL/pdf/T...ison_Tables.pdf

Şimdi........... Ben 67 alarak başarılı görünüyorum. Ama ösymnin sitesindeki denklik tablosunda durum farklı. İyice saçmalamış adamlar. Gerekli olan toefl 170 in karşısına toefl-ibt 70 i koymuşlar! kpds 60 ın karşısında ise, toefl ibt 58 duruyor.
Yani,
mevzuat mı saçma,
ieltsin resmii sitesinde verilen eşdeğerlikler mi saçma,
yoksa ösymnin verdiği denklikler mi saçma,

Hiçbiri birbirini tutmuyor. UZAK YOLA GEÇMEK İÇİN BU TOEFL'DAN(IBT) KAÇ ALMAK GEREKİYOR ULEYN?

Bekleyip göreceğiz..

Devils cry arkadasım senin hizmet süren 20 ay ve yeterliliğini aldığın tarihin üzerinden 24 ay gecmis ise senin Uzakyol sınavına girme hakkın var liman başkanlığın neresi ise git gerekli evraklarını teslim et sınava gir arkadasım benim arkadasım geçtiğimiz Haziran Toefl sınavından 65 aldı ve sımdi Uzakyol sınavına giriyor

arkadaşlar temmuza kadar hizmetim doluyor fakat kpds ye girip kazanamassam ne olucak ? vardiya zabitliği hizmetimi dolduruduğu liman başkanlığına bildirince bana direk uzakyol hakkı doğmuş mu oluyor yoksa benim kpds yi geçmemmi gerekiyor temmuza kdar?

Geri