Vardiya Zabiti'ne İlkyardım Eğt. ve Tıbbi Bakım Eğt. Zorunlu mu?

• Konuyu açan Konuyu açan gvrtstjyr
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
G

gvrtstjyr

Misafir
Sakin Bey, 2 yillik unv. mezunlari vardiya zabiti olabilmek icin Tibbi ilk yardim ehliyeti almak zorunda mi?
Tum sinavlari gectim sayenizde tesekkur ederim Sakin Bey sagolun..
Ama tibbi ilk yardim yok bende ve yonetmelige baktim 1. Zabit ve kaptanlar icin gereken ehliyetmis. Vardiya zabiti icin gerek yok.Kafam karisik.

Öncelikle Bey yerine Kaptan hitabını tercih ederim.

Sorunuza değinecek olursak;
Yönetmelik bize şöyle söylüyor: Tüm zabitler ilkyardım eğitimini, birinci zabit ve kaptanlar ise tıbbi bakım eğitimini görmek zorundadır.

Vardiya Zabiti olmak için İlkyardım Eğitimi Belgesi almanız gerekir.
(2 yıllık, 4 yıllık veya lise farketmez) belgeniz olmadan yeterlilik düzenlense dahi gemide çalışamazsınız.

Aynı şekilde I.Zabit olduğunuzda Tıbbi Bakım Eğitimi belgesini de almanız gerekmektedir.

Güveniniz için ben teşekkür ederim, Mesleki hayatınızda başarılar dilerim.
Farklı konu / soruları yeni başlık açarak sorarsanız, aynı soruları soranlar cevapları daha kolay bulabilecektir.

Teşekkür ederim Sakin Kaptan. Zaten bende TEMEL İLK YARDIM belgesi var ama liman benden TIBBİ İLK YARDIM belgesi de istiyor. Yazdığınız yönetmelikte geçen TIBBİ BAKIM ile limanın istediği TIBBİ İLK YARDIM farklı belgeler mi? Ben farklı değil diye biliyorum.

Limanın sizden isteyebileceği sertifika adı yukarıda söylediğim gibi İLKYARDIM EĞİTİMİ BELGESİ'dir. Bu belge Temel İlkyardım Eğitimi Belgesinden farklı bir belgedir ve zabitler için zorunludur.

Tıbbi İlkyardım Belgesi adında bir belge bulunmuyor.

TIBBİ BAKIM EĞİTİMİ BELGESİ Sizden talep edemez, sonuçta I.zabitlik veya Kaptanlık yaparken zorunlu olan bir belgedir.

Geri