Vardiya Zabitliği Dogru Olmayan Soru Cevapları

umut.akbulut

Denizci
Denizci
Arkadaşlar herkes bişeyler icin bu sitede öyle degilmi bilgisi olan veya bilgisi olmayan ögrenmeye calışan arkadaşlar var kesin cevapları bilen arkadaşlar kesin cevap derken herkesin bildiği cevap olabilir fakat kesin cevabı bilen bir kişi vardır sizlerden ricam bilen arkadaşlar bu sorulara cevap versin bilmeyenler bu sorualra cevap verip ögrenecek olanlarında aklını karıştırmayalım lütfen şöyle bir durum var ki goss kitabında cıkan soru ve burdaki excel vardiya standartları sorularında cevaplarda uyuşmazlık var lütfen bunları bir aydınlatalım

1-aşağıdaki cümlelerden yanlış olanı işaretleyiniz?
a-vardiya tesliminden önce mevki konulur
b-rota degiştirildikten sonra mevki kontrol edilir
c-vardiya alındıktan sonra mevki konulur
d-her yarım saatte bir mevki konulur
e-rota değiştirlmeden önce mevki konulur

2-acil durumların tesbitinde ilk sorumluluk kime ait olur?
a-vardiya tutmakta olan zabite
b-kaptana
c-gemi sahibi
d-2.kaptanın sorumluluguna
e-hicbiri

3-dönüş mevkine yaklaşmaktasınız etrafınızda gemiler var dümen devreden cıktı gemi iskele tarafa dönemye başladı ilk yapılacak hareket ne olur?
a-makine dairesine haber vermek
b-üc uzun düdükle gemilere haber vermek
c-diger dümen motorunu devreye sokmak
d-kaptana haber vermek
e-demirleri fundo etmek

Bilinmeyen yanlış kaynaklarla sınavda kalıp zaman ve para kaybetmeyin GOSS 2014 soru bankası alıp çalışın. sonucta etkinliği kanıtlanmış bir kaynaktır.

Ayrıca bir Denizcilik Fakültesi yayını olan GOSS 2014 Soru bankası kitapları her ehliyete özel olarak sadece www.dfsmarket.com üzerinden online satılmakta ve adrese kargo ile teslim edilmektedir.

Aynı isim altında Kırtasiye, kurs vb yerlerde yanlış cevaplı/cevapsız taklit soru bankaları bize ait değildir.
Bu kaynağı belirsiz kitaplar Hem eski hem de yanlış cevaplar içermektedir.

GASM-GOSS Soru Bankası Kitapları Yetkili satış siteleri:
www.dfsmarket.com
www.denizcilikfakultesi.com/store.html

cok dogur söylüyorsunuz şimdi bunu okuyanlar aman diyor kitap satılsın diye yapıyorlar fakat arkadaşlar kendinizi bir konu üzerine verdiginizde o konuyu kitaplardan v.b gibi yerlerden araştırdıgınızda kendi kendinize diyorsunuz ki bu kitapda bu soru yanlış sizin buldugunuz dogru oluyor veya hic sonuc bulamadıgınz zaman goss da yanlış yapıyorsunuz veya cok uyanık olan arkadaş varsa soruya itraz yapıyor ve herkes geciyor.Ben şunu söylemek istiyorum Goc sınavımı onur beyin yazılı kitap ve uygulamasına girip de gectim ama sonucta bu kitabı alıpda okumaylan gecilmiyor sizinde araştırmanız ve uygulamanız gerek.keşke daha öncede bu kitabı alsaymışıdım deyen aranızda cok var eminim bunlardan biride benim...

bu arada bu sorunun dogru cevabı neydi twist mi lay mi

3. line may have eighter a left ... or a right ... depending up on how the strand are twisted together
a- lay
b- twist
c- side
d- way
e- hand

benimde en korktuğum sorulardan biriydi bu lay/twist sorusu ''lay'' olması lazım coast guard chapter 7 marlinespike seamanship kısmında öyle yazıyor

Geri