Vardiya Zabitliğinden Uzakyol Vardiya Zabitliğine Geçiş Hizmeti

sarkofokos

Küpeşteci
Denizci
kolay gelsin arkadaşlar
şuanda toplamda 17 aylık bir hizmetim bulunmakta
deniz hizmeti 20 ay + 4 ay kontrat izni olarakmı
yoksa
toplamda 24 aylık hizmetmi gerekiyor??
şuana kadar: 1.gemi:8.5 ay hizmet / 2.gemi:1.5 ay (değiştirmeci) / 3.gemi: 7 ay hizmet
eğer 20 ay kabul oluyorsa geriye 3 ay hizmetim kalıyor...
bu hususta bilgi verebilirseniz çok sevinirim

sicilya lı arkadaş sallamış 20 ay hizmet 4 ay izin. yeterliğini aldığın tarihten itibaren 24 ay geçmiş olması gerekiyor eğer geçmişse 20 ay hizmet yeterli. liman başkanlığı 4 ay izini aralara sıkıştırıyor :)

Ek Madde 2 - (Ek:RG-02/09/2005-25924) (Değişik:RG-11/10/2007-26670)
(Değişik ilk cümle:RG-17/11/2012-28470) Bulundukları yeterlik belgesi ile iki yıl deniz hizmeti ibraz etmek ve KPDS’den veya ÜDS’den en az 60 puan almak veya ulusal veya uluslararası geçerliği bulunan bir sınavdan buna denk puan almış olmak şartıyla;
a) Vardiya zabiti yeterliği olanlar uzakyol vardiya zabiti,
b) Makine zabiti yeterliği olanlar uzakyol vardiya makinisti,
c) Birinci zabit yeterliği olanlar uzakyol birinci zabiti,
d) İkinci makinist yeterliği olanlar uzakyol ikinci makinist,
yeterliğini sınavla alabilirler.
Bu madde kapsamında yeterlik belgesi talep edenler, Sözleşmede tanımlı ve bu Yönetmelikte öngörülen eğitimlerden;
a) Birinci zabit yeterliğinden uzakyol birinci zabiti yeterliğine geçenlerin A-II/2,
b) İkinci makinist yeterliğinden uzakyol ikinci makinist yeterliğine geçenlerin A-III/2,
eğitimi aldıklarını belgelemeleri gerekir. (Mülga cümle:RG-23/8/2012-28390) (…)
Ek Madde 3- (Ek:RG-02/09/2005-25924)

evren gursoy yönetmeliği direk atmış hizmet sürelerinde herkesinde bildigi gibi 12 aylık bir artış oldu fakat vardiya zabitliğinden uzakyola geçiş 24 ay minimum 20 ay deniz hizmeti gerekli ve ehliyeti alış tarihinden itibaren en az 24 ay süre geçmiş olması lazım sadece hizmet doldurmak ta yeterli değil TOEFL KPDS VEYA IELTS sınavlarından başarılı olmak lazım KPDS den en az 60 ve uzerı dıgerlerınden ıse ösym nın denklık tablosundan bakıp bulman gerekli kpds 60 puan karsılıgı verılmıstır orada ben de ehlyetı uzakyola cevırdım onun ıcın ıyı bılıyorum konuyu toefl ıcın kpds 60 karsılıgı 72 puan

arkadaslar....liman diyorki...24 ay hizmet olmalı....benim 20 ay deniz hizmetim var ve ehliyeti aldıgımdan itibaren 28 ay gecti.... nasıl ikna edecegimi bilemiyorum...kanun 24 ay diyormus !!!

Hizmet ici ve hizmet disi ikisi birlikte hesaplanan hizmet hesaplama araci var denizcilik mustesarliginin. Internetten hesaplatip ciktisini al. En altta toplam hizmet kisminda 24 aydan fazla oldugunu gosterecek.o belgeyi gotur limana. O memur hala itiraz ederse liman baskanina cik. Izah et. Hakkini alirsin.

Geri