Vertex Noktası

acheron

Denizci
Denizci
başlangıç rota açısı 38° başlangıç noktası kordinatları 47° N - 050° W olan bir büyük daire seyri için vertex noktasının başlangıç noktasına olan mesafesi nedir ?

a)3240
b)2160 xxx
c)2187

Benim sorum ekli cetvelden bakarken Dec değerini nasıl buluyoruz? soruda vermemiş. Dec in nasıl bulundunu anlatabilecek var mı ?

başlangıç rota açısı 38° başlangıç noktası kordinatları 47° N - 050° W olan bir büyük daire seyri için vertex noktasının başlangıç noktasına olan mesafesi nedir ?

a)3240
b)2160 xxx
c)2187

Benim sorum ekli cetvelden bakarken Dec değerini nasıl buluyoruz? soruda vermemiş. Dec in nasıl bulundunu anlatabilecek var mı ?

Merhaba Hc Değerinin En Büyük Olduğu Satıra Denk Gelen Değer Alınır Buda Bu Örnek İçin 54 dür
Vertex(Distance)=90-dec >> 90-54 = 36* >>> 36* X 60' = 2160 ' Selamlar

peki bu bütün hepsi için geçerlimi yani Dec verilmeyen sorular için soruyorm.

CEvabın için teşekkür ederim büyük bir dertten kurtardım. :D

Evet Doğrudur Varış Enlemi Yani Dec Belli Değilse En Büyük Hc Değerinin Olduğu Dec Baz Alınır Eğer Varış Enlemi Var İse Zaten Sıkıntı Yok Rica Ederim Selamlar

a)3240
b)2160 xxx
c)2187

dec değerini varış enlemini girerek buluruz rota acısıda 90 dan küçük oldugu için 90-hc cıkan sonucuda 60 la çarparız bize başlangıc noktasına olan mesafeyi verir tabi soru daha basitleştirilmiş atıyorum rota açısı mesafe isteye bilirdi bu sefer bulundugumuz boylamı 360 dan cıkarırz dogudaysa bizim rota değeridir batıdaysa 360 dereceden cıkarırız kuzey yarım küre için güney yarım kürede ise doguya gidersek 180 den cıkar batıya gidersek 180 e eklerız oda bize rota acısını verir ama ilk lhayı bulmak için bulundugun boylam farkından sa lha yı bulursun

Sroduğum bu soru aynen bugün sınavda bana soruldu :D birazdan aklımda kalan soruları yazıcam..Teşekkürler ( bu arada seyirden geçtim )

Geri