Volta Seyiri Ne Demek ? Yardım...

hardwostt

Küpeşteci
Denizci
Herkese merhaba;

Ben deizcilik lisesinde öğrenciyim ve seyir dersinden VOLTA SEYİRİ konusunda bir ödevim var. Bir kaynak bulamadım , yardımcı olursanız sevinirim.

İyi günler
Ben emekli deniz subayıyım. Emin olmamakla birlikte "volta seyri" konusunda şunu söyleyebilirim.
Özellikle denizaltı tehdidi altındaki sularda seyrederken gemilerin torpido saldırısından korunmak için uyguladıkları seyir biçimi olduğunu düşünüyorum. Zig zag seyir de adı verilen bu seyir türünde denizaltıların atış kontrol hesabı yaparak torpidonun hedefe isabet etmesi önlenecektir. Selamlar...

Volta seyri yelkencilikte kullanılan bir seyir şeklidir. Orsa (Borina) seyri de adı verilir: Yelkenli teknemizin rüzgara en yakın seyri budur. Rüzgar üstündeki bir seyire ulaşmak için Borina Seyri yapılır. En az bir kere teknemizin kontra değiştirerek zigzag bir rota takip etmesine Volta Seyri denir. Borina Seyrinde genelde birkaç zigzag rota takip edilip, teknemizin rüzgara mümkün olduğu kadar yakın olması için, iskotanın boşunun alınması, sürmemizin tamamen inik olması gerekmektedir. Apaz seyire göre daha zor bir seyirdir ve dikkat ister.

genelde demir taraması durumlarında gemi hakimiyetini sağlamak için uygulanan yakıtı az kullanarak (ağır yolda )adından da anlaşılacağı gibi yukarı ve aşağı gitmektir.örnek 360 rotasına yarım saat gittikten sonra tekrar 180 rotasına dönüş yapmak gibi.

Volta seyri yelkencilikte kullanılan bir seyir şeklidir. Orsa (Borina) seyri de adı verilir: Yelkenli teknemizin rüzgara en yakın seyri budur. Rüzgar üstündeki bir seyire ulaşmak için Borina Seyri yapılır. En az bir kere teknemizin kontra değiştirerek zigzag bir rota takip etmesine Volta Seyri denir. Borina Seyrinde genelde birkaç zigzag rota takip edilip, teknemizin rüzgara mümkün olduğu kadar yakın olması için, iskotanın boşunun alınması, sürmemizin tamamen inik olması gerekmektedir. Apaz seyire göre daha zor bir seyirdir ve dikkat ister.

Yardımınız için teşekkür ederim.

Geri