Yabancı Bayrak Hizmet Sayımına 4/B Sigorta Gereksinimi

Kaptan Komando

Küpeşteci
Denizci
Mevzuat değişikliği ufukta göründü

Artık yabancı bayrakta hizmet saydırabilmek için sigorta minimum bedelinin ödenmiş olması gerekliliği istenecek.

Ülkeyi getirdikleri hale bakın. Yolsuzluktan ne yapacaklarını şaşırdılar. Halkı soymak için elinden geleni yapıyorlar. Yabancı bayrakta çalışacam ssk mı kendim yatıracam. Şirket yatıracak değilya. Mesleği mahvettiler

Gebs'te böyle bir yer de yok ki tam olarak nereden yapacağız, yapan arkadaşlar varsa bu gemiye katıldım ayrıldım kısmını bir yol yordam gösterebilir mi?

gemiden indiğinde ssk gidip kontratını ve hizmetini ayrıca maaş dekontunu göstercen. çalıştığın süreyi sigortalı göstercen. tabiki para yatıracaksın en düşüktenmi yoksa en yüksektenmi istiyorsun ona göre vericen ücreti. aylık ssk en düşük pirimi nekadar bilmiyorum 1144tl muhtemelen. yani her ay için 1144tl vereceksin.

gemiden indiğinde ssk gidip kontratını ve hizmetini ayrıca maaş dekontunu göstercen. çalıştığın süreyi sigortalı göstercen. tabiki para yatıracaksın en düşüktenmi yoksa en yüksektenmi istiyorsun ona göre vericen ücreti. aylık ssk en düşük pirimi nekadar bilmiyorum 1144tl muhtemelen. yani her ay için 1144tl vereceksin.

Teşekkür ederim cevap için, o para kısmı aydınlandı.

Lakin gemiye çıkarken belgeleri 1 ay içerisinde ve indiğinde hizmet belgeni gebs'e yükleyeceksin yine 1 ay içerisinde kısmını bulamadım gebs'te

mevzuat daha cıkmadı sanırım yakında cıkar bunlar subatları sevıyo ıyıce kafayı yedıler bence gemıden foto da ıster bunlar yakında hergun liman başkanlıgı wp grubuna foto atalım puhaa rezilliğe bak kafaya bak çay demle Rezillik resmen

İyi de bu mevzuatı araştırınca 10/02/2018 tarihli ve 30328 sayılı resmi gazete alıntısı olarak görünüyor, yani çoktaann yürürlükte olmuş olması gerekmez mi

daha önce buna benzer karar çıkarmayı denemişlerdi fakat yürürlüğe girmedi. fakat onda denizcilerin menfaatine idi. Denizcilik firmaları yabancı bayrak taşıyan gemi personeline sigorta yapma zorunluluğu getirmesi ile ilgili idi. Fakat bu armatörlerin zararına olacağından yürürlüğe sokmadılar. şimdi buna benzer bişey çıkartıyorlar. çalışanlar kendi sigortasını yatırsın demeye getiriyorlar. Peki armatörler farkını çalışanına vermek zorunda değilmi?

ticaret odası yapıyor zaten bu saçma sapan şeyleri. armatör cemiyeti, kosder üyeleri kendi menfaatine çalışıyor. Devlet devlet olaydı denetim mekanizması olurdu. Bu saçmalığa dur derdi. Saçma sapan şeyler valla midem bulandı. Çalıştığım firmada ssk mı benmi yatıracam? yok böyle bişey

Şuan anılan yönetmelik taslak çalışması, görüş istemek için Ticaret odasına gönderilmiş ve Ticaret odası da paylaşmış. Büyük ihtimalle ileride böyle bir yönetmelik güncellemesi olacak. Şimdiden herkesin pozisyon almasında fayda var.

Dün Ankarada kolu olan liman başkanının dediğine göre 1 ay içinde görüş geri bildirimi olcakmış ve sonrasında cıkacakmıs bana kalırsa soguk bi şubat gecesi çıkartıcaklar karardan dönme ihtimali çok zayıfmıs zaten sendıka fılan da yok

Sendika var yok değil. Fakat ne iş yapar bilen yok. Kuklalar cemiyeti desek daha doğru. Ticaret odası neden bu öneriyi kimin verdiğini belirtmemiş yada ben mi göremedim.

Arkadaşlar siz asıl can alıcı mevzuyu kaçırmışınız 4/b dediği SSK değil BAĞKUR sanki biz gemi veya işyeri sahibi gibi esnaf muamelesi görüyoruz çalışan deniz çalışanı işcisi oldugumuz halde ve hizmet saydırmada sigortanı öde öyle hizmetini sayım olayı hala kanunşaşmadıysada,Yabancı bayrakta çalışıpta sigortasını kendi yatırmak isteyen arkadaşlar artık BAGKUR ödemek zorunda çünkü gemiadamı yurtdışı hizmet primi ödemek isteyenlerde yurtdışı borçlanması kapsamında ele alındıgından son yasal düzenleme ile artık primini BAGKUR olarak ödeyebiliyor ancak bu tam bir Rezalettt işçisin ancak esnaf gibi sayılıp SSK yerine ödediğini BAGKUR olarak sayılıyor.yeni değişti kanun.

Merhaba, artık 4/A yani eski ismiyle SSK da isteğe bağlı ödeyebiliyor. Dolayısıyla isteyen 4A isteyen 4B olarak sigortasını isteğe bağlı ödeyebilir

4a/4b ödeme kısmında sıkıntı oluyor. Geriye dönük ödeme yapmak istediğinizde direk bağkur olarak ödeneceguni söylüyorlar. Çeşitli yerlerde 4a olarak ödeneceğini okusam da gerekli genelge veya kanunu bir türlü bulamıyorum.

Evet malesef 4A ödeyebilmek için kayıtlı bir işyerinde en azından ayda 1 gün çalışmış gibi göstermeleri gerekiyor, kalanını kendiniz ödeyebiliyorsunuz ama tamamen kendim halledeyim derseniz 4B'den başka çare yok şimdilik.

Geri