Yabancı Şirket - İş Arama Siteleri

kucukti

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar 1 yıldır uzakyol vardiya mühendisi olarak çalışmaktayım. Yabancı şirketlere iş başvurusunda bulunmak istiyorum.
Yabancı dilim oldukça iyidir 3-4 yıl önce toefl ım vardı ancak suresi doldu. Tecrubem şu an o kadar yok ama bu işin tecrübesini
dahi mümkünse yabancı personel ve şirketlerle çalışarak artuırmak istiyorum.

Ülkemizdek gemilere personel sağlayan malum websiteleri gibi bildiğiniz iyi yabancı versiyonları var mı.
(dikkat yabancı bayrak değil yabancı şirket)

Özellikle megayatlar (daha önce karada fiber tekne üretimi ve donatımı hakkında da 2 yıllık bir tecrubem var), yolcu gemileri ilgimi çekiyor.Ancak ticari gemilere de açığım.

Bir de forumda gördüğüm şu aht ve ahts dp1/dp2 (Anchor handling tug supply vessel olarak geçiyor açık hali) ile ilgili bilgisi olan.
Bunlara da başvurmayı düşünüyorum ancak yurtdışında ekstra bir eğitim/kurs gerekiyor mu bunlarda çalışmak için.

Sıkıntım şu an iş araştırmaya başlayacak bir yer bulmak. Sonrası gelir zaten. Şu anda gemideyim kontrat biter bitmez bir toefl
alıp.İş başvurularına başlamayı düşünüyorum.

anladığım kaarıyla gemi inşa sektöründen gemi makineleri sektörüne geçmişsin. yanılıyor da olabiliririm. yabancı şirketlerde çalışmak daha iyi gibi geliyor insana fakat yabancı şirket olayına girersen eğer maaşın türk şirketlerindeki kadar olamayabilir. türk zabitleri maaş olarak dünya piyasasının üzerinde maaş alıyorlar. sen özel tip gemilerde çalışmalısın çok maaş almak için. ekstra eğitim alman gerekir.

anladığım kaarıyla gemi inşa sektöründen gemi makineleri sektörüne geçmişsin. yanılıyor da olabiliririm. yabancı şirketlerde çalışmak daha iyi gibi geliyor insana fakat yabancı şirket olayına girersen eğer maaşın türk şirketlerindeki kadar olamayabilir. türk zabitleri maaş olarak dünya piyasasının üzerinde maaş alıyorlar. sen özel tip gemilerde çalışmalısın çok maaş almak için. ekstra eğitim alman gerekir.

Türk zabitleri yabancı zabitlerden çok alıyor... :D

Valla güleceğim hiç yoktu... Ama güldürdün :)

Dünyaya açılın beyler adam gibi yabancı firmalarda çalışın, farkı görürsünüz... Türk şirketlerinin verdiği maaşlarıda yaklaşık 1.5 le çarp adam gibi bir yabancı firma için. Tabi terfiler yabancıda yavaş onuda bilmek lazım... Tabi bu profesyonellik adına iyi birşey...

yabancı sırketlerın cogu personel ısını crewıng agency lerden alıyor,onlar da genelde turk tercıh etmıyor,olonyalı macar ukrayna bulgar zabıt cogunlukta,ama ıllakı ustelersenız dırek alan sırketler de var

AHT-MPSV-PSV vb gibi gemiler offshore gemileridir. Bunlarda calismak icin ekstra bazi egitim ve sertifikalarin alinmasi gerekmektedir. Ornegin siz makine muhendisi olarak once DP maintenance (gemi eger dp sinifinda ise), BOSIET, HUET egitimleri, ve sirkete gore degisen medical sertifikasi almaniz gerekiyor en azindan. Bu egitimleride approved edilmis yerlerden almaniz gerekiyor. Turkiye de ne yazikki bu yazdiklarimin hicbirini veren makam yok. Ayrica offshore kelimesi isin icine girdiginde butun egitimler sertifikalar vs ucuk rakamlarda oluyor aklinizda olsun. Diyelimki bunlarin hepsini aldiniz ve gemiye cikmaya hazirsiniz, petrol fiyatlarinin ultra dusmesinden dolayi bircok offshore gemisi laid up a cikti. Bazi yabanci sirketlerin kendi sitelerinde `2016 icin basvuru almiyoruz 2017 de tekrar deneyin` gibi ibareler bile gordum. Ama sansiniz varsa olur tabi neden olmasin. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Geri