Yabancı Şirketler

illegal

Küpeşteci
Denizci
Selamlar, ben henüz eğitimime bile başlamadım, fakat tanıdığım denizci abilerimden duyduğuma göre Avrupa Birliği üye ülkelerin ve birlik üyesi olmayan fakat anlaşması olan ülkeler Norveç gibi, bu ülkelerin gemilerinde Türkiye'de eğitim almış biri olarak çalışamıyormuşsun.

Bu işin aslı nedir? Doğru mudur? Ve her hangi bir yolu var mıdır bu şirketlerde çalışabilmenin?

O ülkelerin şirketlerinde çalışabilirsin ama AB bayraklı ya da üye devletlerden herhangi birinin bayrağına kayıtlı gemilerde calisamazsin. O şirketlerin panama, bahamalar, Liberya, Malta, Foroe Adaları vb... gibi bayraklara kayıtlı herkesin calisabilecegi gemilerinde çalışabilirsin.

Türk uzakyol ehlıyetımle en son hollanda bayrak gemıde calıstım :) sırket yabancı idi,avrupalı sırketler ıyı ama girmenız zor cunku cogu elemanları crewıng agency lerden alıyor,avrupalı sırketlerın cogunlugunda polonyalı,hırvat,rus zabıtler var personel de fılıpınlı oluyor,ıyı bır cv gecmısınız varsa ınternet uzerınden yaptıgınız basvurularda bazen dıkkate alıp gorusuyorlar

Geri